398
Ο μεγιστάνας της Amazon Τζεφ Μπέζος προχώρησε σε μία ακόμα σημαντική δωρεά | CreativeProtagon

Μπέζος: $100 εκατ. για φιλανθρωπικούς σκοπούς στη Ντόλι Πάρτον

Protagon Team Protagon Team 14 Νοεμβρίου 2022, 16:46
Ο μεγιστάνας της Amazon Τζεφ Μπέζος προχώρησε σε μία ακόμα σημαντική δωρεά
|CreativeProtagon

Μπέζος: $100 εκατ. για φιλανθρωπικούς σκοπούς στη Ντόλι Πάρτον

Protagon Team Protagon Team 14 Νοεμβρίου 2022, 16:46

100 εκατομμύρια δολάρια δώρισε ο Τζεφ Μπέζος στην Ντόλι Πάρτον, σύμφωνα με άρθρο που δημοσιεύουν οι βρετανικοί Times. Η τραγουδίστρια είναι ευρέως γνωστή για το φιλανθρωπικό της έργο, με αποτέλεσμα ο μεγιστάνας της Amazon να της δώσει τα χρήματα, προκειμένου εκείνη να τα διοχετεύσει σε φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Σε μία εκδήλωση που διοργάνωσε για τη δωρεά του συγκεκριμένου ποσού, ο Μπέζος, καλώντας στο βήμα την 76χρονη τραγουδίστρια, της απένειμε το «βραβείο θάρρους και φιλανθρωπίας» λέγοντας μάλιστα πως είναι «μια γυναίκα με μεγάλη καρδιά». Όπως ανέφερε η σύντροφος του Μπέζος, Λόρεν Σάντσεζ, η οποία παρέδωσε το βραβείο στην αμερικανίδα τραγουδίστρια, «η συγκεκριμένη διάκριση αναγνωρίζει πρόσωπα που στοχεύουν ψηλά, βρίσκουν λύσεις και το κάνουν πάντα με ευγένεια». «Η γυναίκα που είμαστε έτοιμοι να σας παρουσιάσουμε, ενσαρκώνει πλήρως όλα αυτά τα ιδανικά που αναφέραμε» συμπλήρωσε ο Μπέζος, «αυτό που έχει κάνει για τα παιδιά που έχουν ανάγκη τη βοήθεια, την εξάλειψη του αναλφαβητισμού και τόσα άλλα πράγματα, είναι απλά απίστευτο».

«Ουάου, είπες ότι μας δωρίζεις 100 εκατομμύρια δολάρια;» ρώτησε η Ντόλι Πάρτον, καθώς ανέβηκε στη σκηνή για να παραλάβει το βραβείο της και να τους αγκαλιάσει. Το πιο προβεβλημένο, φιλανθρωπικό έργο της αμερικανίδας τραγουδίστριας είναι το Ίδρυμα Dollywood, το οποίο δημιουργήθηκε τον Απρίλιο του 1988 και ξεκίνησε, προσφέροντας υποτροφίες σε μαθητές γυμνασίου. Κύριος στόχος του είναι η υποστήριξη των νέων, μέσω της εκπαίδευσης. Η Πάρτον δεν θα μπορεί να χρησιμοποιήσει τα χρήματα για προσωπικούς λόγους, αλλά θα μπορεί να τα στείλει σε όποια φιλανθρωπικά ιδρύματα έχει επιλέξει. Παραλαμβάνοντας το βραβείο της, είπε πως «όταν οι άνθρωποι είναι σε θέση να βοηθήσουν, πρέπει να βοηθούν». Και συμπλήρωσε πως «όσον αφορά στην ίδια, πάντα έβαζε τα χρήματά της εκεί που είναι η καρδιά της». «Θα βάλω τα δυνατά μου, για να κάνω καλά πράγματα με αυτά τα χρήματα» κατέληξε η Πάρτον.

Σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα, με περιουσία που αγγίζει τα 114 δισεκατομμύρια δολάρια, ο Τζεφ Μπέζος είναι ο τέταρτος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο. Παράλληλα, έχει δωρίσει 2,4 δισεκατομμύρια δολάρια από την περιουσία του, για φιλανθρωπικούς σκοπούς, ενώ κάθε χρόνο δίνει μία δωρεά, που συνοδεύεται με το συγκεκριμένο βραβείο, για καλό σκοπό. Στο παρελθόν, το «αφεντικό» της Amazon είχε απονείμει το ίδιο βραβείο, με αυτό της Ντόλι Πάρτον, στον Χοσέ Αντρές Πουέρτα, έναν διάσημο σεφ, που είναι γνωστός για τα φιλανθρωπικά του γεύματα, υπέρ των θυμάτων φυσικών καταστροφών, αλλά και στον Βαν Τζόουνς, πρώην σύμβουλο του Μπαράκ Ομπάμα και συνιδρυτή αρκετών μη κερδοσκοπικών οργανισμών.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...