420
Αυτό θα είναι το λογότυπο της 20th Century Television | Twitter

Γιατί η Disney θέλει την 20th Century χωρίς το Fox

Protagon Team Protagon Team 13 Αυγούστου 2020, 12:00
Αυτό θα είναι το λογότυπο της 20th Century Television
|Twitter

Γιατί η Disney θέλει την 20th Century χωρίς το Fox

Protagon Team Protagon Team 13 Αυγούστου 2020, 12:00

Παρελθόν αποτελεί η 20th Century Fox, ένα από τα μεγαλύτερα και πιο αναγνωρίσιμα ονόματα στη βιομηχανία του θεάματος, έπειτα από απόφαση της μητρικής της εταιρείας, Disney.

Η αλλαγή αφορά το τηλεοπτικό στούντιο που ήταν γνωστό ως 20th Century Fox Television, που πλέον θα λέγεται απλώς 20th Century Television. Αυτή η κίνηση συμβαδίζει με τη μετονομασία του κινηματογραφικού στούντιο 20th Century Fox σε 20th Century Studios, που έγινε στις αρχές του 2020.

Τον προηγούμενο χρόνο, η Disney ολοκλήρωσε μία συμφωνία τεράστιων διαστάσεων με τον Ρούπερτ Μέρντοκ, για να αγοράσει τις περισσότερες εταιρείες της Fox, έναντι 71,3 δισ. δολαρίων.

Από τότε, η Disney έχει αρχίσει να αφαιρεί τη λέξη Fox από τις εταιρείες που περιήλθαν στην κατοχή της.

Η πασίγνωστη πολυεθνική εταιρεία δεν έχει αποκαλύψει επίσημα τον λόγο για τις μετονομασίες, αλλά είναι κοινώς αποδεκτό ότι το κάνει γιατί θέλει να αποστασιοποιηθεί από το Fox News, το ακροδεξιό τηλεοπτικό κανάλι που ο Μέρντοκ ίδρυσε και τώρα παρακολουθείται περισσότερο από κάθε άλλο στις ΗΠΑ.

Πάντως, παρότι το fox έφυγε από το όνομα, το λογότυπο με τους προβολείς που εμφανιζόταν στην αρχή κάθε παραγωγής και η χαρακτηριστική μουσική που το συνόδευε παρέμειναν.

Σύμφωνα με το BBC, η Disney άλλαξε την ονομασία σε ακόμη δύο στούντιο της, με τα ABC Studios και ABC Signature Studios να γίνονται απλώς ABC Signature, ενώ το Fox 21 Television Studios θα είναι πλέον γνωστό ως Touchstone Television.

«Τα νέα ονόματα και λογότυπα για τα στούντιό μας σηματοδοτούν μία νέα μέρα για την ABC Signature, την 20th Television και την Touchstone Television, ενώ παράλληλα τιμούν την πλούσια ιστορία τους και τη δημιουργικότητα της Walt Disney», έγραψε ο Κρεγκ Χάνεγκς, πρόεδρος των τηλεοπτικών στούντιο της Disney.

Οι «Simpsons», μία από τις σημαντικότερες τηλεοπτικές σειρές στην ιστορία των ΗΠΑ, πήρε σάρκα και οστά στα στούντιο της 20th Century Fox Television (20th Television)

Η 20th Century Fox Television ιδρύθηκε το 1949 και από τα σπλάχνα της βγήκαν κάποιες από τις πιο δημοφιλείς τηλεοπτικές σειρές όλων των εποχών, όπως οι «Simpsons» και το «M*A*S*H».

Φυσικά, ούτε το κινηματογραφικό στούντιο της 20th Century Fox πηγαίνει πίσω, που έδωσε στον Τζέιμς Κάμερον ό,τι χρειαζόταν για να σκηνοθετήσει δύο από τις πιο επιτυχημένες ταινίες όλων των εποχών, τον «Τιτανικό» και το «Avatar».

Πέρα από την παράδοση που έχει στην παραγωγή ταινιών, η Disney είναι και σημαντικός παίκτης στoν κόσμο των αμερικανικών μέσων ενημέρωσης, καθώς έχει στην κατοχή της το δίκτυο ABC. Τα τελευταία χρόνια προσπαθεί, επίσης, να αμφισβητήσει την πρωτοκαθεδρία του Netflix στον κόσμο του streaming με τη δική της πλατφόρμα, το Disney+.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...