294
Η Αμάλ Κλούνεϊ στηρίζει ό,τι έχει να κάνει με τα ανθρώπινα δικαιώματα | YouTube

Γιατί η Αμάλ Κλούνεϊ επιτέθηκε στον Τραμπ

Protagon Team Protagon Team 7 Δεκεμβρίου 2018, 16:16
Η Αμάλ Κλούνεϊ στηρίζει ό,τι έχει να κάνει με τα ανθρώπινα δικαιώματα
|YouTube

Γιατί η Αμάλ Κλούνεϊ επιτέθηκε στον Τραμπ

Protagon Team Protagon Team 7 Δεκεμβρίου 2018, 16:16

Η Αμάλ Κλούνεϊ κατηγόρησε ευθέως τον Ντόναλντ Τραμπ ότι στηρίζει με τις πράξεις και τις επιλογές του αυταρχικά καθεστώτα, τα οποία ευθύνονται για τη φυλάκιση ή τη δολοφονία δημοσιογράφων.

Η σαραντάχρονη δικηγόρος, η οποία ειδικεύεται σε υποθέσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων και κατά καιρούς έχει εκπροσωπήσει δημοσιογράφους που κρατούνται στη Μιανμάρ, στην Αίγυπτο και στο Αζερμπαϊτζάν, δεν δίστασε να κάνει τη σύνδεση ανάμεσα στην ρητορική του προέδρου των ΗΠΑ και στην ανατριχιαστική δολοφονία του Τζαμάλ Κασόγκι, δημοσιογράφου της Washington Post, όπως αναφέρει δημοσίευμα των Times του Λονδίνου.

«Ο αμερικανός πρόεδρος έδωσε σε αυτά τα καθεστώτα το πράσινο φως, παρουσιάζοντας τα ΜΜΕ σαν εχθρό του λαού» είπε χαρακτηριστικά στην τελετή των ετήσιων βραβείων της Ενωσης Ανταποκριτών των Ηνωμένων Εθνών, που πραγματοποιήθηκε στη Νέα Υόρκη.

«Και φυσικά, πριν από δύο μήνες, ο δημοσιογράφος της Washington Post Τζαμάλ Κασόγκι μπήκε  σε ένα προξενείο στην Κωνσταντινούπολη και βασανίστηκε φριχτά μέχρι θανάτου.

Ο σύζυγός της, ο διάσημος σταρ του Χόλιγουντ Τζορτζ Κλούνεϊ ο οποίος ήταν παρών στην τελετή, δάκρυσε όταν η Αμάλ αναφέρθηκε με συγκινητικά λόγια στον πατέρα του, και πεθερό της: «Ο Νικ Κλούνεϊ ήταν βετεράνος δημοσιογράφος που είχε αφιερώσει την καριέρα του στο να προκαλεί και να αμφισβητεί την εξουσία».

Και πρόσθεσε: «Και σα να μην έφτανε αυτό, ο Νικ Κλούνεϊ μεγάλωσε έναν γιο με τον οποίο είμαι πολύ χαρούμενη που μοιράζομαι τη ζωή μου».

Ο Τζορτζ Κλούνεϊ σε σκηνή από την ταινία «Καληνύχτα και καλή τύχη» (Warner Independent Pictures)

Η ίδια, δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην επιτυχημένη ταινία «Καληνύχτα και καλή τύχη», την οποία έγραψε και σκηνοθέτησε ο Τζορτζ Κλούνεϊ. Πρόκειται για την επιμονή ενός δυναμικού δημοσιογράφου να «ρίξει» τον αντιδραστικό γερουσιαστή Τζόζεφ ΜακΚάρθι και το φιλμ αυτό είναι ουσιαστικά αφιερωμένο και εμπνευσμένο στην δημοσιογραφική πυγμή του πατέρα του.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

3

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...