269
Ο υπουργός Ανάπτυξης Αδωνις Γεωργιάδης | Intime/ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Γεωργιάδης: Πενταπλασιάζεται η παραγωγή αντισηπτικών

Protagon Team Protagon Team 6 Απριλίου 2020, 11:54
Ο υπουργός Ανάπτυξης Αδωνις Γεωργιάδης
|Intime/ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Γεωργιάδης: Πενταπλασιάζεται η παραγωγή αντισηπτικών

Protagon Team Protagon Team 6 Απριλίου 2020, 11:54

Οι έλεγχοι στην αγορά είναι συνεχείς, υπογράμμισε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, ενώ απέδωσε την αύξηση των τιμών σε ορισμένα προϊόντα όπως στα πορτοκάλια, στο γεγονός ότι οι εξαγωγές τους αυξήθηκαν κατά 150%.

Σε συνέντευξή του τη Δευτέρα στον ΣΚΑΪ εκτίμησε ότι ανάλογη αύξηση ενδεχόμενα θα παρατηρηθεί και σε άλλα προϊόντα όπως το ρύζι, διότι ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογαν θα επιβάλει δασμούς στις εξαγωγές ρυζιού από την χώρα του καθώς φοβάται επισιτιστική κρίση.

Σε κάθε περίπτωση, σύμφωνα με τον υπουργό, στην Ελλάδα δεν έχουν παρατηρηθεί μεγάλες αυξήσεις, ενώ δήλωσε ότι η κατάσταση στην Ελλάδα με τα αντισηπτικά και τις μάσκες είναι καλύτερη σε σχέση με άλλες χώρες.

Εως τώρα στην Ελλάδα παράγονταν λιγότερα από 200.000 τεμάχια αντισηπτικών την ημέρα, αλλά πολύ σύντομα θα φτάσουμε στο ένα εκατομμύριο τεμάχια, είπε ο υπουργός. Πρόσθεσε ότι έχει αυξηθεί η παραγωγή αντισηπτικών από λιγότερο από 200.000 τεμάχια την ημέρα σε άνω των 500.000. Τις επόμενες ημέρες θα κυκλοφορήσουν στην αγορά και τα αντισηπτικά βιομηχανίας που πήρε ειδική άδεια για να παράγει περίπου 250.000 τεμάχια αντισηπτικών την ημέρα.

«Θα έχουμε περίπου 1 εκατ. παραγόμενα τεμάχια αντισηπτικών εγχωρίως, δηλαδή ‪σε 20 ημέρες θα έχουμε πενταπλασιάσει την παραγωγή μας», τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης.

Πρόσθεσε ότι με τις κινήσεις αυτές θα επέλθει ισορροπία, καθώς το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων έχει υπολογίσει ότι η ημερήσια ζήτηση αντισηπτικών στην χώρα μας με το πλαφόν των δυο τεμαχίων, ανέρχεται περίπου στα 1 εκατ. ευρώ και συνεπώς καλύπτεται η εσωτερική ζήτηση.

Τέλος, αναφερόμενος στους επαγγελματίες τόνισε ότι όσοι έχουν επιχειρήσεις που είναι σε ΚΑΔ που πλήττονται, μπορούν να μπουν στην ομπρέλα προστασίας των μέτρων άσχετα με το αν έχουν αναστείλει τη δραστηριότητά τους.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...