237
Ο Κωστής Χατζηδάκης και ο Βασίλης Κικίλιας παραλαμβάνουν τον ειδικό νοσοκομειακό εξοπλισμό | Υπουργείο Υγείας

Εφτασε στο «Ελ. Βενιζέλος» υγειονομικός εξοπλισμός αξίας 5 εκατ. ευρώ, δωρεά της ΔΕΗ

Protagon Team Protagon Team 6 Απριλίου 2020, 11:13
Ο Κωστής Χατζηδάκης και ο Βασίλης Κικίλιας παραλαμβάνουν τον ειδικό νοσοκομειακό εξοπλισμό
|Υπουργείο Υγείας

Εφτασε στο «Ελ. Βενιζέλος» υγειονομικός εξοπλισμός αξίας 5 εκατ. ευρώ, δωρεά της ΔΕΗ

Protagon Team Protagon Team 6 Απριλίου 2020, 11:13

Περισσότερες από 507.600 μάσκες τύπου FPP2 και 12.022 προστατευτικές στολές τύπου Tyvec, που προορίζονται για νοσοκομειακή χρήση και για μονάδες όπου νοσηλεύονται ασθενείς με κορονοϊό, έφτασαν το πρωί στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», με ειδική πτήση.

Πρόκειται για την πρώτη ποσότητα των υλικών, η προμήθεια των οποίων έγινε με δωρεά συνολικού ύψους 5 εκατομμυρίων ευρώ από τη ΔΕΗ, ενώ αναμένεται η εισαγωγή και σε άλλες στολές και μάσκες.

Παρόντες στην παραλαβή του υλικού ήταν ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Γιώργος Στάσσης και ο πρόεδρος της Εθνικής Κεντρικής Αρχής Προμηθειών Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους.

«Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στη ΔΕΗ για αυτή την πρωτοβουλία της. Μια πρωτοβουλία που στηρίζει την ευρύτερη εθνική μάχη ενάντια στον κορονοϊό. Και για να το σκεφτούμε όλοι καλά τι κάνει η ΔΕΗ: παίρνει 0,8 ευρώ από τους λογαριασμούς του καθενός μας κάθε χρόνο, μαζεύει 5 εκατ. ευρώ – γιατί είχε 6,5 εκατ. πελάτες – και στηρίζει το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Με πολύ λίγα χρήματα από τον καθένα μας, από κάθε πελάτη της δηλαδή, στηρίζει αυτή τη μεγάλη μάχη. Μπράβο ξανά!», δήλωσε ο κ. Χατζηδάκης.

Ο Βασίλης Κικίλας από την πλευρά του ευχαρίστησε τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας και τον πρόεδρο της ΔΕΗ Γιώργο Στάσση, για την πολύ σημαντική βοήθεια αυτών των εξειδικευμένων υλικών για τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας και το Εθνικό Σύστημα Υγείας. «Είμαστε υπόχρεοι και ευγνώμονες και όλα αυτά θα πάνε απ’ ευθείας στα νοσοκομεία του ΕΣΥ που τα έχουν ανάγκη».