354
Ο Αδ. Γεωργιάδης σε ένα χαρακτηριστικό στιγμιότυπο στη Βουλή. Με το ίδιο στιλ υπερασπίστηκε την απόφαση της ΝΔ να επιβάλει εμπάργκο στην ΕΡΤ | Nikos Libertas / SOOC

Αδωνις Γεωργιάδης: Να μην πληρώνει η ΝΔ το τέλος για την ΕΡΤ!

Protagon Team Protagon Team 19 Σεπτεμβρίου 2018, 09:40
Ο Αδ. Γεωργιάδης σε ένα χαρακτηριστικό στιγμιότυπο στη Βουλή. Με το ίδιο στιλ υπερασπίστηκε την απόφαση της ΝΔ να επιβάλει εμπάργκο στην ΕΡΤ
|Nikos Libertas / SOOC

Αδωνις Γεωργιάδης: Να μην πληρώνει η ΝΔ το τέλος για την ΕΡΤ!

Protagon Team Protagon Team 19 Σεπτεμβρίου 2018, 09:40

Σε μια προσπάθεια να υπερασπιστεί την απόφαση της Νέας Δημοκρατίας να επιβάλει εμπάργκο στην ΕΡΤ, ο αντιπρόεδρος του κόμματος Αδωνις Γεωργιάδης επιστράτευσε έναν μαξιμαλιστικό στόχο: θα προτείνει, είπε, στη ΝΔ να αναζητηθούν τρόποι ώστε να μην πληρώνουν –οι βουλευτές; τα κομματικά στελέχη; οι ψηφοφόροι; άγνωστο– το τέλος υπέρ της δημόσιας τηλεόρασης.

Μιλώντας στο φιλόξενο στούντιο του ΣΚΑΪ το πρωί της Τετάρτης, ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι δεν μπορεί ένα κόμμα να πληρώνει ένα κανάλι «για να μας βρίζει». «Την ΕΡΤ την πληρώνω και εγώ και οι ψηφοφόροι της Νέας Δημοκρατίας» είπε, για να προσθέσει ότι θα εισηγηθεί τη μη πληρωμή της ειδικής εισφοράς υπέρ της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης. «Ψάχνω πώς οι Νεοδημοκράτες δεν θα πληρώνουν την ΕΡΤ» είπε χαρακτηριστικά.

Ασφαλώς κάτι τέτοιο είναι αδύνατο να γίνει, αλλά η πρόταση του κ. Γεωργιάδη μαρτυρά το πόσο η Πειραιώς σκοπεύει να επενδύσει πολιτικά στο θέμα, ή έστω να υπερασπιστεί μέχρι τέλους την απόφασή της.

Αφορμή για την όλη αντιπαράθεση αποτέλεσε, ως γνωστόν, το πολυσυζητημένο σχόλιο του δημοσιογράφου Σωτήρη Καψώχα, το απόγευμα της Δευτέρας στην εκπομπή της ΕΡΤ1 «Δεύτερη Ματιά», ο οποίος είπε ότι η ομιλία του προέδρου της ΝΔ στην 83η ΔΕΘ του θύμισε «θεωρητικούς του φασισμού». Πρώτα η ΝΔ έστειλε ανοιχτή επιστολή στη διοίκηση της ΕΡΤ και αφού αυτή έμεινε αναπάντητη, ανακοίνωσε την Τρίτη ότι αποσύρει τους βουλευτές και τα κομματικά της στελέχη από τις εκπομπές της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.

Ο κ. Γεωργιάδης έκανε σφοδρή κριτική στους παρουσιαστές της συγκεκριμένης εκπομπής, αλλά μίλησε και γενικά για το πώς ελέγχει την ΕΡΤ ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς.

«Δεν είναι δημοσιογράφοι, είναι κομματικοί ινστρούκτορες. Δημοσιογράφος που δεν κάνει καμία κριτική στην κυβέρνηση, δεν είναι δημοσιογράφος, είναι λακές», είπε. «Η ΕΡΤ που έφτιαξε ο κ. Παππάς είναι ένα κανάλι που προάγει τον πλουραλισμό;» διερωτήθηκε ειρωνικά ο κ. Γεωργιάδης.

Παρών στο πάνελ του ΣΚΑΪ ήταν και ο Δημήτρης Στούμπος, διευθύνων σύμβουλος της «Αυγής», κομματικού οργάνου του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος παραδέχτηκε ότι το σχόλιο του Σωτ. Καψώχα ήταν «άστοχο», αλλά υπενθύμισε το «μαύρο» που έριξε στην ΕΡΤ το 2013 η κυβέρνηση Σαμαρά. «Αν ήμουν στη θέση του συγκεκριμένου συναδέλφου θα έκανα ένα διορθωτικό σχόλιο» προσέθεσε ο κ. Στούμπος.