167
Ο υπουργός Ανάπτυξης Αδωνις Γεωργιάδης | Intime/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

Γεωργιάδης: Μεγάλο στοίχημα η επανεκκίνηση της οικονομίας μετά το τέλος του κορονοϊού

Protagon Team Protagon Team 30 Μαρτίου 2020, 09:19
Ο υπουργός Ανάπτυξης Αδωνις Γεωργιάδης
|Intime/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

Γεωργιάδης: Μεγάλο στοίχημα η επανεκκίνηση της οικονομίας μετά το τέλος του κορονοϊού

Protagon Team Protagon Team 30 Μαρτίου 2020, 09:19

Για την κυβέρνηση είναι μεγάλο στοίχημα η επανεκκίνηση της οικονομίας όσο το δυνατόν γρηγορότερα μετά το τέλος της επιδημίας του κορονοϊού, επισήμανε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης.

Σε δηλώσεις του τη Δευτέρα στον ΣΚΑΪ, ο κ. Γεωργιάδης είπε μετά την επιδημία θα υπάρχουν αναμφισβήτητα δυσκολίες για την ελληνική οικονομία.

Επισήμανε ότι «έχουμε μπροστά μας κουπί, όλα όσα κάνουμε έχουν σοβαρή επίπτωση στην οικονομία μας. Τίποτα δεν είναι εύκολο ή αυτονόητο ή ζημιά είναι πραγματική».

Παράλληλα, εκτίμησε ότι τα μέτρα που εφαρμόζει η κυβέρνηση θα θέσουν τα πράγματα υπό έλεγχο.

Για την αναστολή εργασίας που εφαρμόζουν πολλές επιχειρήσεις, ο υπουργός είπε ότι το μέτρο δεν έχει χαρακτήρα απώλειας της θέσης εργασίας. Αντίθετα διασφαλίζει τόσο η επιχείρηση όσο και το ότι οι εργαζόμενοι θα λάβουν τα χρήματα τους.

Τέλος, για τα μέτρα περιορισμού των πολιτών, ο υπουργός είπε ότι δεν ενέχουν αυταρχισμό δεδομένου ότι κανείς δεν είναι ευχαριστημένος με το γεγονός πως κρίθηκε αναγκαίο να παρθούν. Ωστόσο είπε ότι τα μέτρα δεν πρόκειται να αρθούν χωρίς να δώσει έγκριση η επιστημονική επιτροπή.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...