330
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ σε συνέντευξη Τύπου στον Λευκό Οίκο | REUTERS/Al Drago

Ο Τραμπ σοκάρει: Αν έχουμε 100.000 θανάτους από κορονοϊό, θα έχουμε κάνει πολύ καλή δουλειά

Protagon Team Protagon Team 30 Μαρτίου 2020, 08:44
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ σε συνέντευξη Τύπου στον Λευκό Οίκο
|REUTERS/Al Drago

Ο Τραμπ σοκάρει: Αν έχουμε 100.000 θανάτους από κορονοϊό, θα έχουμε κάνει πολύ καλή δουλειά

Protagon Team Protagon Team 30 Μαρτίου 2020, 08:44

Οτι ο Ντόναλντ Τραμπ είναι ένας κυνικός άνθρωπος το γνωρίζαμε. Οτι όμως θα έφτανε στο σημείο να μιλάει για δεκάδες χιλιάδες θανάτους πολιτών λες και πρόκειται για στραγάλια και να μιλάει για… επιτυχία, αυτό ίσως ξεπερνάει κάθε προηγούμενο.

Ο 45ος πρόεδρος των ΗΠΑ, με τη χαρακτηριστική του αμετροέπεια, στάθηκε στο γκαζόν του Λευκού Οίκου την Κυριακή και αφού αναθεώρησε όλες τις προηγούμενες προβλέψεις του –και την στάση του προσωπικά καθώς επί εβδομάδες αρνείτο ότι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα και μοίραζε χειραψίες– άρχισε να μιλάει για τις τεράστιες δυνατότητες της χώρας του και για την πολύ καλή δουλειά που γίνεται.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου την Κυριακή εκτίμησε ότι οι θάνατοι θα φθάσουν στην κορύφωσή τους στις Ηνωμένες Πολιτείες «πιθανόν» σε δύο εβδομάδες –ήδη οι ΗΠΑ ξεπέρασαν τα 2.400 θύματα.

«Οι προβλέψεις λένε ότι η κορύφωση του δείκτη θνησιμότητας θα γίνει μέσα σε δύο εβδομάδες», είπε και διαβεβαίωσε ότι «από την 1η Ιουνίου θα μπούμε στον δρόμο της ανάκαμψης».

Μιλώντας με άνεση για νεκρούς από μια ασθένεια που ο ίδιος υποτίμησε, ο πρόεδρος των ΗΠΑ αναφέρθηκε σε μελέτη που έλαβε την Κυριακή και προβλέπει ότι «αν δεν κάναμε τίποτα, αν δεν προτείναμε την κοινωνική αποστασιοποίηση, θα είχαμε ως και 2,2 εκατ. θανάτους». 

Και ακολούθως σημείωσε πως εάν οι αρχές των ΗΠΑ μπορέσουν να συγκρατήσουν τον αριθμό των νεκρών από τον Covid-19 κάπου μεταξύ 100.000 και 200.000 αυτό θα σημαίνει πως «κάναμε πολύ καλή δουλειά».

 

Ως το απόγευμα της Κυριακής, στις ΗΠΑ είχαν καταγραφεί 2.436 θάνατοι από τον κορονοϊό.

Ο αμερικανός πρόεδρος είπε πως παρατείνει ως την 30ή Απριλίου την ισχύ των συστάσεων που έχει δώσει η κυβέρνησή του για τη λεγόμενη κοινωνική αποστασιοποίηση, τον περιορισμό των επαφών για να ανασχεθεί η διασπορά του ιού που προκαλεί την ασθένεια Covid-19.

Αρχικά ο στόχος ήταν τα μέτρα περιορισμού να αρθούν το Πάσχα των Ρωμαιοκαθολικών, τη 12η Απριλίου. Αυτό είχε πει και ο ίδιος προ ημερών, προκρίνοντας  την επανεκκίνηση της οικονομίας από τη δημόσια υγεία, αλλά η πορεία των κρουσμάτων και των θανάτων μάλλον τον έκαναν να αλλάξει γνώμη.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...