234
Ο Αδωνις Γεωργιάδης, δεξιά, με τον υφυπουργό Ανάπτυξης Νίκο Παπαθανάση, σε δηλώσεις τους σε σούπερ μάρκετ το πρωί της Δευτέρας | SKAI/WebTV

Γεωργιάδης: πλαφόν τρία αντισηπτικά ανά καρότσι

Protagon Team Protagon Team 16 Μαρτίου 2020, 09:36
Ο Αδωνις Γεωργιάδης, δεξιά, με τον υφυπουργό Ανάπτυξης Νίκο Παπαθανάση, σε δηλώσεις τους σε σούπερ μάρκετ το πρωί της Δευτέρας
|SKAI/WebTV

Γεωργιάδης: πλαφόν τρία αντισηπτικά ανά καρότσι

Protagon Team Protagon Team 16 Μαρτίου 2020, 09:36

Η κυβέρνηση βάζει πλαφόν στα αντισηπτικά για να αποφευχθούν φαινόμενα πρόσκαιρης εξάντλησης των αποθεμάτων στα ράφια, επισήμανε ο υπουργός Ανάπτυξης Αδωνις Γεωργιάδης.

Σε δηλώσεις του τη Δευτέρα στον ΣΚΑΪ, επεσήμανε ότι «δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα επάρκειας» σε αγαθά. Κάλεσε δε τους πολίτες να μην πηγαίνουν συνεχώς στο σούπερ μάρκετ και να μη συνωστίζονται.

«Θεσπίζουμε πλαφόν τρία αντισηπτικά ανά καρότσι» εξήγησε ο κ. Γεωργιάδης. Για το «καυτό» είδος των ημερών, τα αντισηπτικά, είπε ότι «περίπου από την Πέμπτη περιμένουμε τη νέα τροφοδοσία, τρέχουμε για να παραχθούν νέες ποσότητες».

«Ας βάλουμε όλοι λίγο πλάτη» ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός από κατάστημα που επισκέφτηκε στη Νέα Χαλκηδόνα.

Ωστόσο, όπως έδειξε ο ΣΚΑΪ, ελάχιστα λεπτά μετά τις δηλώσεις του υπουργού, το ράφι με τα αντισηπτικά άδειασε εντελώς!

Ακόμη, ο υπουργός αναφέρθηκε στο μέτρο με τον αριθμό προτεραιότητας για τους πελάτες. Κάθε ένας θα μπαίνει με κάρτα και θα την παραδίδει με την έξοδο και έτσι στο κατάστημα θα βρίσκεται μόνο ο προκαθορισμένος αριθμός πελατών, ένας ανά 10 τετραγωνικά μέτρα. Οι πελάτες μεταξύ τους θα πρέπει να έχουν απόσταση δύο μέτρων, ενώ από τα μεγάφωνα κάθε μισή ώρα θα γίνονται ανακοινώσεις για τα έκτακτα μέτρα.

«Πρέπει να τηρούνται οι κανόνες ασφάλειας και υγιεινής. Αυτά δεν είναι αστεία. Είναι πράγματα που έχουν ειπωθεί από τους επιστήμονες για να ελέγξουμε τη μετάδοση του κορονοϊού», είπε ο υπουργός.

Για την Εκκλησία, ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι «θα κάνει αυτό που πρέπει. Τώρα θα έρθει η ώρα να βάλουμε πλάτη» είπε.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...