252
Εμβολιασμός με το σκεύασμα της AstraΖeneca στο Βερολίνο | REUTERS/Fabrizio Bensch

Γερμανία: Με Moderna ή Pfizer η δεύτερη δόση για τους κάτω των 60 που εμβολιάστηκαν με AstraZeneca

Protagon Team Protagon Team 14 Απριλίου 2021, 14:48
Εμβολιασμός με το σκεύασμα της AstraΖeneca στο Βερολίνο
|REUTERS/Fabrizio Bensch

Γερμανία: Με Moderna ή Pfizer η δεύτερη δόση για τους κάτω των 60 που εμβολιάστηκαν με AstraZeneca

Protagon Team Protagon Team 14 Απριλίου 2021, 14:48

Με εμβόλιο της Moderna ή των BioNTech/Pfizer θα ολοκληρωθεί ο εμβολιασμός όσων είναι κάτω των 60 ετών και έχουν ήδη λάβει την πρώτη δόση του εμβολίου της AstraZeneca, αποφάσισαν το ομοσπονδιακό και τα κρατιδιακά υπουργεία Υγείας της Γερμανίας, ακολουθώντας σχετική οδηγία της Διαρκούς Επιτροπής Εμβολιασμών (Stiko).

Η χώρα πριν από δύο εβδομάδες αποφάσισε ότι το εμβόλιο της AstraZeneca δεν θα χορηγείται πλέον σε άτομα άνω των 60 ετών, ωστόσο εκκρεμούσε η απάντηση στο ερώτημα πώς θα ολοκληρωθεί η ανοσοποίηση των 2,2 ατόμων αυτής της ηλικιακής κατηγορίας που είχαν ήδη εμβολιαστεί.

Η λύση αυτή συνιστά «καλή προστασία για τους ανθρώπους» δήλωσε ο πρόεδρος του συμβουλίου των υπουργών Υγείας και υπουργός Υγείας της Βαυαρίας Κλάους Χόλετσεκ μετά το τέλος της συνεδρίασης, στην οποία συμμετείχε και ο επικεφαλής της Stiko Τόμας Μέρτενς. Ο δεύτερος εμβολιασμός με εμβόλιο τύπου m-RNA θα γίνεται δώδεκα εβδομάδες μετά τον πρώτο, διευκρινίστηκε, ενώ προβλέπονται κάποιες εξαιρέσεις, στις οποίες θα επιτρέπεται ο εμβολιασμός εκ νέου με AstraZeneca.

Την ίδια ώρα, στη Δανία υπάρχει προβληματισμός για το σκεύασμα της AstraZeneca, σε βαθμό που ΜΜΕ να αναφέρουν ότι η σκανδιναβική χώρα θα διακόψει εντελώς τη χορήγησή του.

Θυμίζουμε ότι η Δανία είναι η πρώτη χώρα που αρχικά ανέστειλε τη χορήγηση του συγκεκριμένου εμβολίου τον Μάρτιο, λόγω της ανησυχίας για την ασφάλειά του, ενώ έχει αναστείλει και τη χορήγηση του μονοδοσικού εμβολίου της Johnson & Johnson εν αναμονή περαιτέρω έρευνας για την πιθανότητα να συνδέεται και αυτό με τη σπάνια εμφάνιση θρόμβων στο αίμα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...