333
|

Γεραπετρίτης: Σε δυο κατηγορίες χωρίζεται η εστίαση και η διασκέδαση

Protagon Team Protagon Team 29 Ιουνίου 2021, 12:51

Γεραπετρίτης: Σε δυο κατηγορίες χωρίζεται η εστίαση και η διασκέδαση

Protagon Team Protagon Team 29 Ιουνίου 2021, 12:51

Στον δεύτερο πυλώνα εφαρμογής μέτρων για τη διασκέδαση και την εστίαση προχωρά η κυβέρνηση, και όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, οι επιχειρήσεις θα χωριστούν σε δύο κατηγορίες, στις αμιγείς και τις μεικτές.

«Αυτό που εισηγούμαστε είναι η καθιέρωση διαβαθμισμένης κάλυψης ψυχαγωγικών χώρων. Θα έχουμε κλειστούς χώρους, όπως οι κινηματογράφοι, τα εστιατόρια και τα θέατρα και μεγάλους χώρους, όπως τα γήπεδα και τα μεγάλα κέντρα διασκέδασης, που θα μπορούν πλέον να λειτουργούν είτε ως αμιγείς χώροι εμβολιασμένων που θα δέχονται και αυτούς που έχουν νοσήσει το τελευταίο εξάμηνο, είτε ως μεικτοί χώροι που θα δέχονται όλους τους πολίτες», είπε ο κ. Γεραπετρίτης.

Στους μεικτούς χώρους θα επιτρέπονται και όσοι έχουν κάνει rapid ή μοριακό τεστ. Κάθε επιχείρηση θα δηλώνει αν η εκμετάλλευση θα είναι αμιγής ή μεικτή, όπως ανακοίνωσε ο ίδιος, και αυτό θα γίνεται ηλεκτρονικά.

«Ουσιαστικά, ο ίδιος ο επιχειρηματίας θα δέχεται μόνο άτομα με ανοσία ή ολόκληρο τον πληθυσμό και θα υπάρχει ειδική σήμανση στις εισόδους των καταστημάτων», όπως είπε.

Το ποσοστό ανάπτυξης της επιχείρησης για όσες επιλέξουν να έχουν άτομα μόνο με ανοσία, θα είναι από 75% έως 85% της πληρότητας και για τους μεικτούς χώρους από το 25% έως και 75% της πληρότητας.

Αυτό θα εξαρτάται από το μέγεθος του χώρου και ανάλογα με τον βαθμό επικινδυνότητας, όπως εξήγησε ο υπουργός Επικρατείας.

Επιπλέον, δεν θα υπάρχει υποχρέωση στους περισσότερους αμιγείς χώρους να φορούν μάσκες οι παρευρισκόμενοι, ενώ στους μεικτούς θα φορούν.

Εξειδικεύοντας τα μέτρα, ο υπουργός Ανάπτυξης Αδωνις Γεωργιάδης είπε ότι μόλις θα είναι έτοιμη η ηλεκτρονική πλατφόρμα θα ανοίξουν και οι κλειστοί χώροι σε κέντρα διασκέδασης, εστιατόρια και καφέ.

Τα γήπεδα θα ανοίξουν από 15 Ιουλίου, ενώ τα κλειστά θέατρα και οι κλειστοί κινηματογράφοι θα ανοίξουν από 1η Ιουλίου με αυτά τα ειδικά χαρακτηριστικά.

Η χρήση μάσκας θα είναι υποχρεωτική σε θέατρα και σινεμά και οι ανήλικοι θα προσέρχονται με self test και υπεύθυνη δήλωση των γονέων τους.

Ο τρίτος πυλώνας στον οποίο θα προχωρήσει η κυβέρνηση, αφορά τους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς σε ειδικές ομάδες, όπως είναι οι υγειονομικοί.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...