304
Ο Γιώργος Γεραπετρίτης στη συνεδρίαση της Επιτροπής της Βουλής | ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαΐτας

Γεραπετρίτης: Ισως και εντός εβδομάδας η λίστα με τα ποσά του «Μένουμε Σπίτι» στα ΜΜΕ

Protagon Team Protagon Team 23 Ιουνίου 2020, 13:53
Ο Γιώργος Γεραπετρίτης στη συνεδρίαση της Επιτροπής της Βουλής
|ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαΐτας

Γεραπετρίτης: Ισως και εντός εβδομάδας η λίστα με τα ποσά του «Μένουμε Σπίτι» στα ΜΜΕ

Protagon Team Protagon Team 23 Ιουνίου 2020, 13:53

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να δοθούν ακόμα και μέσα στην εβδομάδα, όλα τα στοιχεία για τη κατανομή των κονδυλίων ύψους 20 εκατ. ευρώ στα ΜΜΕ, στο πλαίσιο της διαφημιστικής καμπάνιας «Μένουμε στο σπίτι», άφησε την Τρίτη ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, ο οποίος γενικά έχει μια πολύ καλή εικόνα των βημάτων της κυβέρνησης (πχ. ήταν αυτός που προανήγγειλε τον ανασχηματισμό για μετά τον Ιούλιο).

«Είναι αυτονόητο ότι τα ποσά που δόθηκαν και που ήταν εξαιρετικά αναγκαία και κρίσιμα για την παρακίνηση των πολιτών να μείνουν στο σπίτι για λόγους ασφάλειας της δημόσιας υγείας, θα δοθούν άμεσα στη δημοσιότητα. Η χρονική υστέρηση που υπήρξε ως προς τη δημοσιοποίηση τους οφείλεται στο γεγονός ότι γίνεται επεξεργασία από το υπουργείο Οικονομικών όλων των εκταμιεύσεων και μόλις ολοκληρωθεί θα υπάρξει άμεσα ανακοίνωση», δήλωσε χαρακτηριστικά στη Βουλή ο κ. Γεραπετρίτης ενώ λίγο αργότερα, σε συνομιλία που είχε με τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να δημοσιοποιηθούν όλα τα στοιχεία μέχρι τέλος της εβδομάδας.

Ο κατάλογος με τα ποσά που δόθηκαν στα ΜΜΕ έχει αποτελέσει αντικείμενο πολιτικής αντιπαράθεσης, με τον ΣΥΡΙΖΑ να κάνει λόγο για αδιαφάνεια και για στήριξη από πλευράς κυβέρνησης φιλικών προς αυτήν μέσων. Ηταν δε και αυτό που «γέννησε» το –καταδικασθέν από τον δημοσιογραφικό και όχι μόνο κόσμο– σποτ της Κουμουνδούρου με τίτλο «Πόσο κοστίζει ο Μωυσής;» (εδώ).

Αφορμή για τις δηλώσεις του κ. Γεραπετρίτη ήταν η συνεδρίαση της Επιτροπής παρακολούθησης των αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου των Δικαιωμάτων του ανθρώπου με θέμα «Ανθρώπινα δικαιώματα σε συνθήκες πανδημίας».

Το θέμα είχε θέσει η βουλευτής του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλη, σημειώνοντας ότι, το κράτος όφειλε να ασκεί πολιτική υπέρ των πολλών και να υποχρεώνει φορείς και Μέσα Ενημέρωσης να ενημερώνουν με δωρεάν σποτ τους πολίτες, για θέματα δημόσιας υγείας και για το τι πρέπει να κάνει για να γλιτώσει από τον κορονοϊό.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...