205
| ΙΝΤΙΜΕnews

Γεραπετρίτης: Δεν βλέπουμε αποκλιμάκωση που να δικαιολογεί το άνοιγμα της αγοράς

Protagon Team Protagon Team 10 Δεκεμβρίου 2020, 12:49

Γεραπετρίτης: Δεν βλέπουμε αποκλιμάκωση που να δικαιολογεί το άνοιγμα της αγοράς

Protagon Team Protagon Team 10 Δεκεμβρίου 2020, 12:49

«Η αποκλιμάκωση των κρουσμάτων δεν είναι τέτοια που να δικαιολογεί το άνοιγμα της αγοράς», δήλωσε την Πέμπτη –μία ημέρα πριν από τις επίσημες ανακοινώσεις της κυβέρνησης για την επαναλειτουργία των καταστημάτων– ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης.

«Ο,τι υπάρξει θα είναι μετρημένο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Γεραπετρίτης σε συνέντευξή του στα «Παραπολιτικά FM 90,1» και ξεκαθάρισε ότι «δεν θα προχωρήσουμε σε άνοιγμα» με το σύστημα υγείας υπό πίεση.

«Τις επόμενες ημέρες θα υπάρξουν ανακοινώσεις για ένα βασικό χρονοδιάγραμμα», συμπλήρωσε, αποκλείοντας πάντως την πιθανότητα, στην παρούσα χρονική συγκυρία, να πάει η κυβέρνηση σε σπαστά μέτρα.

Οσον αφορά τη λειτουργία των ιερών ναών την περίοδο των Χριστουγέννων, ο κ. Γεραπετρίτης αρκέστηκε να πει όι η Εκκλησία «θα πρέπει να προσαρμοστεί στις ανάγκες».

ΕΕΑ: Ανοίγουν το Σαββατοκύριακο τα κομμωτήρια

Σύμφωνα πάντως με το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών, η αρχή θα γίνει αυτό το Σαββατοκύριακο με τα κομμωτήρια.

«Στο πλαίσιο του σταδιακού ανοίγματος της αγοράς, αναμένεται τις επόμενες ημέρες –Σάββατο ή Κυριακή– να ξεκινήσουν τη λειτουργία τους τα κομμωτήρια. Αυτό έγινε γνωστό μετά από επικοινωνία που είχε ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Α. κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου με τον υπουργό Ανάπτυξης κ. Άδωνι Γεωργιάδη», αναφέρεται συγκεκριμένα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το άνοιγμα των συγκεκριμένων επιχειρήσεων θα προηγηθεί, καθώς κρίνεται ότι μπορούν να εφαρμοστούν με ακρίβεια τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...