463
Η ευτυχισμένη οικογένεια με τα δύο αδελφάκια που έχουν ίδια εμβρυακή ηλικία, αλλά τρία χρόνια διαφορά σύμφωνα με την ηλικία γέννησής τους | Facebook /Haleigh Crabtree Photography

Γεννήθηκε από έμβρυο που είχε μπει στην κατάψυξη πριν από 28 χρόνια!

Protagon Team Protagon Team 3 Δεκεμβρίου 2020, 14:24
Η ευτυχισμένη οικογένεια με τα δύο αδελφάκια που έχουν ίδια εμβρυακή ηλικία, αλλά τρία χρόνια διαφορά σύμφωνα με την ηλικία γέννησής τους
|Facebook /Haleigh Crabtree Photography

Γεννήθηκε από έμβρυο που είχε μπει στην κατάψυξη πριν από 28 χρόνια!

Protagon Team Protagon Team 3 Δεκεμβρίου 2020, 14:24

Οπως εξελίσσονται επιστήμη και τεχνολογία, η παροιμία «η αλεπού 100 χρονών, το αλεπουδάκι 101», θα γίνει πραγματικότητα.

Αυτό έρχεται να αποδείξει ένα πρόσφατο περιστατικό στη Βρετανία, η ιστορία ενός εμβρύου που ξεκινά πριν από τρεις δεκαετίες.

Το γονιμοποιημένο έμβρυο μπήκε σε βαθιά κατάψυξη πριν από 28 χρόνια. Εκεί, πάγωσε και η εξέλιξη της ιστορίας του.

Ξεκίνησε όμως και πάλι πριν από μερικούς μήνες, τη στιγμή που κατάφερε να μπει μέσα σε μία ζεστή μήτρα και να αρχίσει να αναπτύσσεται φυσιολογικά.

Και τελικά, αντί να γεννηθεί μέσα σε εννέα μήνες, δηλαδή τον Ιούλιο του 1993, η Μόλι ήρθε στη ζωή μόλις σε πέντε εβδομάδες, τον Νοέμβριο του 2020.

Με τον τρόπο αυτό έγραψε μία πρωτοφανή ιστορία και έκανε το παγκόσμιο ρεκόρ του εμβρύου που παρέμεινε το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα σε κατάψυξη, όπως γράφουν οι Times του Λονδίνου.

«Η Μόλι είναι το μικρό μας θαύμα» λέει η μητέρα της, που έχει ακόμη μία κόρη τριών ετών, την Εμα.

Μάλιστα, το προηγούμενο ρεκόρ μεγαλύτερης διάρκειας κατάψυξης εμβρύου που ήρθε στη ζωή το είχε η Εμα!

Η Μόλι και η Εμα είναι αδερφές, έμβρυα από ίδιο πατέρα και την ίδια μητέρα. Και αναπτύχθηκαν επίσης στη μήτρα της ίδιας μητέρας, της Τίνας. Και τα δύο έμβρυα είχαν καταψυχθεί τον Οκτώβριο του 1992.

Τα δύο αδελφάκια με το παγκόσμιο ρεκόρ χρόνου κατάψυξης εμβρύων που ήρθαν στη ζωή! / Facebook /Haleigh Crabtree Photography

Η Τίνα και ο Μπέντζαμιν Γκίμπσον από το Τενεσί των ΗΠΑ, γονείς των δύο κοριτσιών, οι οποίοι δεν μπορούσαν να αποκτήσουν με φυσικό τρόπο παιδιά, αποφάσισαν μετά από προσπάθειες πέντε ετών να στραφούν προς το Εθνικό Κέντρο Δωρεάς Εμβρύων (NEDC).

Η Τίνα έμαθε την ημέρα που της τοποθέτησαν το έμβρυο στη μήτρα ότι ήταν στην κατάψυξη επί 24 χρόνια. «Τι σημαίνει αυτό»; ρώτησαν τον γιατρό οι μέλλοντες γονείς και εκείνος τους απάντησε ότι «μπορεί να σπάσουμε το παγκόσμιο ρεκόρ».

Η Εμα έφερε το χαμόγελο στα χείλη τους, φώτισε τη ζωή της οικογένειας και δύο χρόνια αργότερα θέλησαν να της χαρίσουν ένα αδελφάκι.

Ετσι κατέληξαν στα δύο εναπομείναντα έμβρυα από τους ίδιους δωρητές. Το δεύτερο μωρό τους ήλθε στον κόσμο υγιέστατο, μετά από έναν σχετικά άνετο τοκετό… «Αισθανόμαστε ευλογημένοι που κρατάμε τη Μόλι στα χερια μας. Είναι απίστευτο», λέει η Τίνα.

Οσο για την Εμα, μπορεί να έχασε τα προνόμια της μοναχοκόρης, αλλά είναι ξετρελαμένη με το μωρό, που θέλει να το κρατά συνέχεια στην αγκαλιά της.

Η ίδια ενθουσιάστηκε όταν οι γονείς της τής χάρισαν μια κούκλα τη μέρα που έφθασε στο σπίτι η Μόλι.

Της έδωσε μάλιστα το όνομα της αδελφούλας της κι όλη την ώρα «αντιγράφει ό,τι κάνουμε με το μωρό στην κούκλα της», λέει η μητέρα της.

Ο Μπέντζαμιν και η Τίνα κάνουν ήδη σχέδια για το επόμενο παιδί τους, μόνον που την επόμενη φορά δεν θα είναι από κατεψυγμένο έμβρυο, αλλά θα το υιοθετήσουν.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...