648
»Είμαστε κάθετα αντίθετοι στη λογική της δημιουργίας και της ύπαρξης διχαστικών μετώπων. Αν σήμερα η χώρα χρειάζεται κάτι περισσότερο από ποτέ, αυτό είναι ένα μέτωπο κοινής λογικής και εθνικής ευθύνης», υπογραμμίζει στη συνέντευξή της στην «Real News» η Φώφη Γεννηματά | ΙΝΤΙΜΕnews

Γεννηματά: «Ναι» στο μέτωπο κοινής λογικής και ευθύνης – «όχι» στα επικοινωνιακά παιχνίδια Τσίπρα

Protagon Team Protagon Team 11 Μαρτίου 2018, 11:28
»Είμαστε κάθετα αντίθετοι στη λογική της δημιουργίας και της ύπαρξης διχαστικών μετώπων. Αν σήμερα η χώρα χρειάζεται κάτι περισσότερο από ποτέ, αυτό είναι ένα μέτωπο κοινής λογικής και εθνικής ευθύνης», υπογραμμίζει στη συνέντευξή της στην «Real News» η Φώφη Γεννηματά
|ΙΝΤΙΜΕnews

Γεννηματά: «Ναι» στο μέτωπο κοινής λογικής και ευθύνης – «όχι» στα επικοινωνιακά παιχνίδια Τσίπρα

Protagon Team Protagon Team 11 Μαρτίου 2018, 11:28

Να αμβλύνει την κατάσταση αναβρασμού που επικρατεί στο Κίνημα Αλλαγής μετά την οριστικοποίηση του τετ α τετ Τσίπρα – Θεοδωράκη στο Μαξίμου τη Δευτέρα, επιχειρεί η Φωφή Γεννηματά, καθώς ο ενιαίος φορέας της Κεντροαριστεράς εισέρχεται στην τελική ευθεία για το ιδρυτικό του συνέδριο.

Υπογραμμίζοντας την ανάγκη που έχει η χώρα για ένα «μέτωπο κοινής λογικής και εθνικής ευθύνης», η κυρία Γεννηματά επιμένει ωστόσο στην επισήμανσή της με αφορμή τη συνάντηση της Δευτέρας, ότι άλλο είναι η ανάγκη εθνικής συνεννόησης και άλλο τα επικοινωνιακά παιχνίδια του Αλέξη Τσίπρα.

«Είμαστε κάθετα αντίθετοι στη λογική της δημιουργίας και της ύπαρξης διχαστικών μετώπων. Αν σήμερα η χώρα χρειάζεται κάτι περισσότερο από ποτέ, αυτό είναι ένα μέτωπο κοινής λογικής και εθνικής ευθύνης»

Σε συνέντευξή της στην εφημερίδα «Real News» (δείτε το πλήρες κείμενο ΕΔΩ), η κυρία Γεννηματά ερωτάται για τη στάση του επικεφαλής του Ποταμιού την τελευταία περίοδο και για τις συνέπειες που ενδεχομένως μπορεί να έχει στη σχέση του – συνεργασία με το Κίνημα Αλλαγής. Λίγα 24ωρα ωστόσο μετά τον δημόσιο διαξιφισμό τους στο Twitter, με αφορμή το ραντεβού στο Μαξίμου, η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής προτιμά να ρίξει τους τόνους, σπεύδοντας να διαβεβαιώσει ότι παρά τις όποιες δυσκολίες, η συνεργασία με το Ποτάμι -όπως και με όλους τους άλλους συμμετέχοντες στο εγχείρημα του ενιαίου φορέα- είναι αρμονική.

«Με όλους όσους συμμετέχουν στο κίνημα Αλλαγής συνεργαζόμαστε αρμονικά και φυσικά με το ΠΟΤΑΜΙ. Ξεπερνούμε δυσκολίες μέρα με τη μέρα και που είναι λογικό ακόμη να υπάρχουν. Η απαίτηση και εντολή του κόσμου είναι να προχωρήσουμε με ενότητα και είμαστε υποχρεωμένοι αλλά και αποφασισμένοι να ανταποκριθούμε. Προσωπικά είμαι αποφασισμένη να τιμήσω αυτή την εντολή», είναι η απάντησή της στο ερώτημα αν υπάρχει πρόβλημα με τον Σταύρο Θεοδωράκη και αν τίθεται πια ανάγκη να αποκατασταθούν οι ισορροπίες με το Ποτάμι.

Αναφορικά με τη συνάντηση Τσίπρα – Θεοδωράκη τη Δευτέρα, πάντως, η Φώφη Γεννηματά  δεν κάνει ούτε πόντο πίσω από τη δήλωση αποδοκιμασίας που έκανε την Παρασκευή μέσω Twitter, επαναλαμβάνοντας πως άλλο ζήτημα είναι η ανάγκη εθνικής συνεννόησης για τα μεγάλα εθνικά θέματα και άλλο τα επικοινωνιακά παιχνίδια του κ Τσίπρα. «Και αυτό», τονίζει, «πρέπει να το καταλάβουν καλά όλοι», στέλνοντας ξανά σαφές μήνυμα με αποδέκτη τον επικεφαλής του Ποταμιού.

Όσον αφορά τις προσδοκίες εν όψει συνεδρίου, τονίζει ότι το μεγάλο στοίχημα είναι να αποκτήσουν ξανά ισχυρή φωνή οι δημοκρατικοί προοδευτικοί πολίτες:

«Φέρνουμε το νέο στην πολιτική. Δημιουργούμε το νέο ενιαίο προοδευτικό πόλο. Προχωράμε με σταθερά βήματα, με σεβασμό στην ιστορία και την πολιτική παράδοση των κομμάτων-συνιδρυτών της νέας μεγάλης προοδευτικής παράταξης. Το συνέδριό μας σηματοδοτεί την νέα αρχή για την νέα παράταξη. Θέλουμε να δώσουμε μια δυνατή φωνή στους δημοκρατικούς προοδευτικούς πολίτες και αυτό είναι το μεγάλο στοίχημα. Κάναμε το πρώτο βήμα με τη μεγάλη συμμετοχή στις κάλπες του Νοεμβρίου, προχωράμε δυναμικά στο δεύτερο βήμα που είναι ένα δημοκρατικό Συνέδριο Επανίδρυσης και Αναγέννησης της Προοδευτικής Παράταξης», αναφέρει στη συνέντευξή της η κυρία Γεννηματά εν όψει του ιδρυτικού συνεδρίου του Κινήματος, ενώ εξηγεί και την απόφασή της για την ακύρωση των εκλογών ανάδειξης των συνέδρων και τη συμμετοχή όλων όσοι είχαν θέσει υποψηφιότητα.

Στο σημείο αυτό η Φώφη Γεννηματά επαναλαμβάνει τη δέσμευσή της για  ένα ανοιχτό, μαζικό και δημοκρατικό συνέδριο, χωρίς αποκλεισμούς.

«Ο κόσμος αγκάλιασε το σύγχρονο εγχείρημα. Σε όλη την Ελλάδα το μεγάλο ενδιαφέρον για την πορεία της παράταξής μας εκφράστηκε με την εγγραφή 35.000 νέων μελών στο Κίνημα Αλλαγής, έτσι δημιουργήθηκε ένα μητρώο που ξεπέρασε τα 130.000 ενεργά μέλη», σημειώνει και για το λόγο αυτό κρίνει ως  επιβεβλημένη την συμμετοχή ως συνέδρων όλων των υποψηφίων.

«Αυτό το Συνέδριο που είναι η αφετηρία για την ανατροπή των πολιτικών συσχετισμών, αγκαλιάζει την Κοινωνία, δεν εγκλωβίζεται σε παρωχημένες μάχες χαρακωμάτων. Τολμάμε, Αλλάζουμε, Προχωράμε», είναι το σύνθημα που δίνει η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής και όσον αφορά τον εκλογικό του στόχο, δηλώνει ότι δεν θα αρκεστεί σε μία απλή άνοδο των ποσοστών του.

«Επιδιώκουμε την ριζική ανατροπή των σημερινών πολιτικών συσχετισμών. Το εγχείρημά μας είναι συνδεδεμένο άμεσα με το μέλλον της χώρας. Στόχος μας είναι η Προοδευτική Διακυβέρνηση της χώρας», καταλήγει η κυρία Γεννηματά.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...