679
Φώφη Γεννηματά και Γιάννης Πρετεντέρης. Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ δεν άφησε να περάσει απαρατήρητο ένα σχόλιο του δημοσιογράφου | SOOC/CreativeProtagon

Γεννηματά εναντίον Πρετεντέρη για τα «σεξιστικά» σχόλια περί κομμωτηρίου

Protagon Team Protagon Team 21 Μαΐου 2020, 17:51
Φώφη Γεννηματά και Γιάννης Πρετεντέρης. Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ δεν άφησε να περάσει απαρατήρητο ένα σχόλιο του δημοσιογράφου
|SOOC/CreativeProtagon

Γεννηματά εναντίον Πρετεντέρη για τα «σεξιστικά» σχόλια περί κομμωτηρίου

Protagon Team Protagon Team 21 Μαΐου 2020, 17:51

Η αρχή έγινε την Τετάρτη όταν από την ψηφοφορία στη Βουλή για τη διεύρυνση του κατηγορητηρίου εναντίον του πρώην αν. υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, απουσίαζαν τρεις βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής, μεταξύ αυτών η πρόεδρος του κόμματος Φώφη Γεννηματά.

Η τρεις (Γεννηματά, Γιώργος Παπανδρέου και Χάρης Καστανίδης) έστειλαν επιστολή στο προεδρείο της Βουλής για να υπογραμμίσουν ότι αν ήταν παρόντες θα ψήφιζαν υπέρ της διεύρυνσης του κατηγορητηρίου, όπως άλλωστε ψήφισαν οι υπόλοιποι βουλευτές του ΚΙΝΑΛ, αλλά αυτή τους η κίνηση ερμηνεύτηκε ως μια αγωνία να μην καταγραφούν ως διαρροές. Κανείς δεν ξέχασε τι φασαρία έγινε τον περασμένο Οκτώβριο όταν στην ψηφοφορία για την προανακριτική για τον κ. Παπαγγελόπουλο είχαν μετρηθεί (εδώ) έξι διαρροές, με τη ΝΔ και το ΚΙΝΑΛ να αλληλοκατηγορούνται για το ποιος δεν ψήφισε.

Η τωρινή απουσία των τριών δεν αποτέλεσε σημείο πολιτικής αιχμής —άλλωστε η επικαιρότητα εν μέσω πανδημίας κορονοϊού είναι πολύ πιο σοβαρή για να αναλώνεται σε καταμετρήσεις βουλευτών από μια ψηφοφορία η οποία μάλιστα υπηρέτησε τον σκοπό της (εδώ)—, αλλά υπήρξαν δημοσιογραφικά κουτσομπολιά, με πρωταγωνιστή τον Γιάννη Πρετεντέρη ο οποίος μεταξύ σοβαρού και αστείου σχολίασε ότι η κυρία Γεννηματά απουσίαζε επειδή είχε να πάει κομμωτήριο.

Και αυτό το σχόλιο θα περνούσε απαρατήρητο αν δεν αποφάσιζε η κυρία Γεννηματά να σηκώσει το γάντι και να απαντήσει στον κ. Πρετεντέρη μέσα από ραδιοφωνική συνέντευξη που παραχώρησε στον Real FM και στον Νίκο Χατζηνικολάου. Μάλιστα δεν δίστασε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής να κάνει λόγο για «παπαγάλους» που «εκτελούν κάποιο συμβολαιο» εις βάρος του κόμματος και να κατηγορήσει τον κ. Πρετεντέρη για «σεξισμό».

«Είναι φανερό πριν ακόμα από τις τελευταίες εκλογές ότι το Κίνημα Αλλαγής έχει στοχοποιηθεί. Γιατί ενοχλούμε και φαίνεται πως ενοχλούμε πολύ. Ισως επειδή λειτουργεί ως ένα ανάχωμα στην πόλωση και στο διχασμό. Στοχοποιείται η παράταξη μας, και στο πλαίσιο αυτό βάλλομαι και εγώ προσωπικά. Έχω μιλήσει στο προηγούμενο διάστημα για παπαγάλους. Φαίνεται ότι αυτοί οι παπαγάλοι αποκτούν από σήμερα ονοματεπώνυμο. Φαίνεται ότι υπάρχουν δημοσιογράφοι που δίνουν την εντύπωση ότι εκτελούν κάποιο συμβόλαιο εις βάρος του Κινήματος Αλλαγής και μένα», είπε χαρακτηριστικά η κυρία Γεννηματά, για να συμπληρώσει:

«Αναφέρομαι στα απολύτως αντιδεοντολογικά σχόλια που έκανε σήμερα ο κ. Πρετεντέρης σε βάρος μου και σε βάρους του Κινήματος Αλλαγής. Πρέπει να σας πω ότι ξεπέρασαν κάθε όριο ευπρέπειας και δεοντολογίας και μάλιστα πρέπει να πω ότι ήταν σχόλια απολύτως φτηνά και σεξιστικά. Αναρωτιέμαι τι εννοούσε ο κ. Πρετεντέρης όταν έλεγε ότι η κυρία Γεννηματά ίσως δεν πήγε στη Βουλή γιατί έπρεπε να πάει στο κομμωτήριο. Όλα αυτά τα 20 χρόνια στην πολιτική έχω ακούσει πολλά απαξιωτικά και σεξιστικά σχόλια. Δεν το βάζω κάτω, γιατί θεωρώ ότι αυτό γίνεται σε βάρος και πολλών άλλων γυναικών στην Ελλάδα- και όχι μόνο στην πολιτική αλλά στις επιχειρήσεις , στους χώρους δουλειάς. Δεν θα κουραστώ, λοιπόν, να αγωνίζομαι για τα δικαιώματά μας γιατί οι γυναίκες μπορούμε να πρωταγωνιστήσουμε στους χώρους που βρισκόμαστε, και στην πολιτική ζωή πρέπει όλοι να αποδεχθούν επιτέλους ότι μπορεί να υπάρξει γυναίκα πρόεδρος, η οποία μάλιστα έχει εκλεγεί απολύτως δημοκρατικά από τη βάση του κόμματος της».

Η κυρία Γεννηματά κάλεσε και τα άλλα κόμματα να τοποθετηθούν για το σχόλιο του κ. Πρετεντέρη αλλά και η ΕΣΗΕΑ, το συνδικαλιστικό όργανο των δημοσιογράφων.

«Φαντάζομαι ότι θα πρέπει να τοποθετηθούν και τα άλλα κόμματα της Βουλής και η ΕΣΗΕΑ γι’ αυτού του είδους τις τοποθετήσεις, τις δημόσιες τοποθετήσεις. Και πρέπει να πω ότι δεν πήγα στη Βουλή γιατί ήμουν στο εξωτερικό, σε προσωπική, σοβαρή υποχρέωση και 14 ημέρες καραντίνα. Το γνωρίζουν οι αρμόδιες αρχές, ο ΕΟΔΥ, η Πολιτική Προστασία. Όσο για τη θέση μου και τη θέση του Κινήματος Αλλαγής για τη διεύρυνση του κατηγορητηρίου στην υπόθεση Παπαγγελόπουλου, ήταν απόλυτα ξεκάθαρη, με δημόσιες τοποθετήσεις και δικές μου και του Κινήματος, και προσωπική επιστολή προς τον πρόεδρο της Βουλής, όλων όσων δεν ήμασταν εκείνη την ώρα στην ψηφοφορία. Αλλά προφανώς δεν ήταν εκεί το θέμα. Ήταν απλά η αφορμή για μια ακόμα ανοίκεια επίθεση στο Κίνημα Αλλαγής και τη Φώφη Γεννηματά».

Στα σχόλια του κ. Πρετεντέρη αναφθέρθηκε και ο γραμματέας Επικοινωνίας του ΚΙΝΑΛ Παναγιώτης Βλάχος, ο οποίος κάλεσε όχι μόνο την ΕΣΗΕΑ, αλλά και τη Γενική Γραμματεία Ισότητας να πάρει θέση.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...