224
Ο Ερίκ Ζεμούρ δοκιμάζει μια μπλούζα στην έκθεση γαλλικών προϊόντων στο Παρίσι, την Κυριακή | EPA/IAN LANGSDON

Γαλλία: Ο Ζεμούρ δικάζεται για πρόκληση μίσους και φυλετική εξύβριση

Protagon Team Protagon Team 17 Νοεμβρίου 2021, 11:43
Ο Ερίκ Ζεμούρ δοκιμάζει μια μπλούζα στην έκθεση γαλλικών προϊόντων στο Παρίσι, την Κυριακή
|EPA/IAN LANGSDON

Γαλλία: Ο Ζεμούρ δικάζεται για πρόκληση μίσους και φυλετική εξύβριση

Protagon Team Protagon Team 17 Νοεμβρίου 2021, 11:43

Ενώπιον της γαλλικής δικαιοσύνης εγκαλείται την Τετάρτη ο γάλλος ακροδεξιός υποψήφιος για την προεδρία, Ερίκ Ζεμούρ, με τις κατηγορίες της πρόκλησης φυλετικού μίσους και της φυλετικής εξύβρισης.

Τον Σεπτέμβριο του 2020, ο τηλεαστέρας είχε αποκαλέσει τους ασυνόδευτους ανήλικους πρόσφυγες, «κλέφτες, βιαστές και δολοφόνους», στην εκπομπή του.

Συγκεκριμένα, κατά την διάρκεια συζήτησης για τους ασυνόδευτους ανήλικους , ο Ζεμούρ είχε δηλώσει: «Δεν έχουν δουλειά εδώ, είναι κλέφτες, είναι φονιάδες, είναι βιαστές, αυτό είναι, πρέπει να τους στείλουμε πίσω και δεν πρέπει να έρχονται».

Οργανώσεις, όπως οι SOS Racisme και Ενωση για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, προσέφυγαν στην γαλλική δικαιοσύνη.

Ο Ζεμούρ, που δεν έχει δηλώσει ακόμα επισήμως υποψήφιος για την προεδρία, δεν θα μεταβεί στο δικαστήριο, όπως δήλωσε ο συνήγορός του. «Δεν θα είναι παρών, για να αποφευχθεί η μετατροπή της δικαστικής αίθουσας σε στούντιο ενημερωτικού τηλεοπτικού δικτύου σε συνεχή μετάδοση».

Ο 63χρονος πρώην δημοσιογράφος, που έχει καταδικαστεί για υποκίνηση μίσους, είναι σε όλους τους τηλεοπτικούς δέκτες και στα ραδιοκύματα τους τελευταίους μήνες, επιδιδόμενος σε σειρά προκλητικών σχολίων για το Ισλάμ, για τους μετανάστες, για τις γυναίκες.

Τον Σεπτέμβριο, ο τηλεπαρουσιαστής αποχώρησε από την καθημερινή εκπομπή του Cnews για να ασχοληθεί με τις προεδρικές του φιλοδοξίες.

Οι επιδόσεις του στις δημοσκοπήσεις έχουν επισκιάσει την υποψήφια της ακροδεξιάς Μαρίν Λεπέν και απειλούν την παρουσία της στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών, σε μία επανάληψη του σεναρίου του 2017, όταν είχε αναμετρηθεί με τον Εμανουέλ Μακρόν.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...