276
Ο Βασίλης Βουρλής δροσίζει τον μικρό, τραυματισμένο από τις φλόγες, πελαργό, στο αεροδρόμιο του Πολιχνίτου Λέσβου | ΑΠΕ-ΜΠΕ

Φωτιά στη Λέσβο: Η συγκινητική φροντίδα ενός πελαργού με εγκαύματα από στρατιωτικό

Protagon Team Protagon Team 28 Ιουλίου 2022, 10:46
Ο Βασίλης Βουρλής δροσίζει τον μικρό, τραυματισμένο από τις φλόγες, πελαργό, στο αεροδρόμιο του Πολιχνίτου Λέσβου
|ΑΠΕ-ΜΠΕ

Φωτιά στη Λέσβο: Η συγκινητική φροντίδα ενός πελαργού με εγκαύματα από στρατιωτικό

Protagon Team Protagon Team 28 Ιουλίου 2022, 10:46

Συγκίνησε με την ευαισθησία του ένας στρατιωτικός που συμμετέχει εδώ και έξι ημέρες στον τιτάνιο αγώνα που δίνουν πυροσβέστες, μέλη των ενόπλων δυνάμεων και της αστυνομίας, εθελοντές και κάτοικοι για την κατάσβεση της μεγάλης πυρκαγιάς στη Λέσβο.

Ο αρχιλοχίας Βασίλης Βουρλής του Μηχανικού, της δύναμης του στρατιωτικού σχηματισμού της 98 ΑΔΤΕ, στο περιθώριο της υπερπροσπάθειάς του, βρήκε τον χρόνο να βοηθήσει έναν μικρό πελαργό, που είχε εγκαύματα στα πόδια.

Ο κ. Βουρλής τον δρόσισε με νερό και τον μετέφερε για κτηνιατρική φροντίδα στον ειδικό χώρο περίθαλψης ζώων και πουλιών που έχει δημιουργηθεί από τον Δήμο Δυτικής Λέσβου στο γήπεδο του Πολιχνίτου.

Τη σκηνή απαθανάτισε με το κινητό του τηλέφωνο ο υπάλληλος του Δήμου Δυτικής Λέσβου, Δημήτρης Κόνσουλας, όπως μας πληροφορεί ο ανταποκριτής του ΑΠΕ-ΜΠΕ στη Λέσβο, Στρατής Μπαλάσκας.

Κίνδυνος για νέα αναζωπύρωση την Πέμπτη

Ολονύκτια ήταν η μάχη πυροσβεστών και εθελοντών για να μην επεκταθεί σε άκαυτα τμήματα το μεγάλο μέτωπο της φωτιάς στη νότια Λέσβο, μεταξύ των χωριών Πολιχνίτου και Βρίσας.

Από τις 6 το πρωί ξεκίνησαν να επιχειρούν εναέρια πυροσβεστικά μέσα, με στόχο να ελεγχθεί το μέτωπο το αργότερο μέχρι το μεσημέρι, καθώς αναμένονται δυνατοί άνεμοι.

Την Πέμπτη, λόγω των ισχυρών ανέμων που προβλέπονται, η Λέσβος βρίσκεται στην κατηγορία 4 στον χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς.

Στο μεταξύ, τα μεσάνυχτα απεγκλωβίστηκαν από καιόμενη έκταση, στη θέση Ρεπάντα Πολιχνίτου, δύο άτομα, πατέρας και γιος, που είχαν μεταβεί σε καλλιέργεια και αγροικία που διέθεταν εκεί. Ο απεγκλωβισμός έγινε από στελέχη της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Μυτιλήνης με τη συνδρομή αστυνομικών του αστυνομικού τμήματος Πολιχνίτου και στελεχών της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μυτιλήνης.

Την επιχείρηση συντόνισε ο γενικός περιφερειακός αστυνομικός διευθυντής Βορείου Αιγαίου και έξι ακόμη αστυνομικοί, από το κέντρο επιχειρήσεων του αστυνομικού μεγάρου Μυτιλήνης.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...