316
Για την Πέμπτη πάει, όπως όλα δείχνουν, το ντιμπέιτ των δύο μονομάχων | ΙΝΤΙΜΕnews

Εκτός «πλαισίου Αλιβιζάτου» το ντιμπέιτ Γεννηματά – Ανδρουλάκη

Protagon Team Protagon Team 14 Νοεμβρίου 2017, 12:27
Για την Πέμπτη πάει, όπως όλα δείχνουν, το ντιμπέιτ των δύο μονομάχων
|ΙΝΤΙΜΕnews

Εκτός «πλαισίου Αλιβιζάτου» το ντιμπέιτ Γεννηματά – Ανδρουλάκη

Protagon Team Protagon Team 14 Νοεμβρίου 2017, 12:27

Ενα τελικό ντιμπέιτ, συμμαχίες, οι τελευταίες προετοιμασίες για τον β’ γύρο των εκλογών της Κεντροαριστεράς και την επόμενη μέρα μέχρι το ιδρυτικό συνέδριο του νέου κόμματος, είναι τα θέματα που βρίσκονται στην κορυφή της ατζέντας των επιτελείων των δύο μονομάχων της Κυριακής.

Φώφη Γεννηματά και Νίκος Ανδρουλάκης πυκνώνουν τις τηλεοπτικές τους εμφανίσεις, ενώ ήδη αμφότεροι έχουν αρχίσει τις επαφές και συναντήσεις με τους υπόλοιπους υποψηφίους που αποκλείστηκαν στον α’ γύρο και τους επικεφαλής του κομμάτων και των κινήσεων που εμπλέκονται στο εγχείρημα της συγκρότησης του νέου προοδευτικού φορέα.

Την ίδια ώρα σε εξέλιξη είναι συνεννοήσεις ανάμεσα στα επιτελεία για τους όρους και την ημέρα διεξαγωγής του ντιμπέιτ, το οποίο εφόσον οριστικοποιηθεί η συμφωνία των δύο πλευρών –κάτι όχι απολύτως βέβαιο– θα διεξαχθεί το βράδυ της Πέμπτης.

Το ρεπορτάζ θέλει τους δύο διεκδικητές της ηγεσίας της Κεντροαριστεράς να συμφώνησαν στη διεξαγωγή του κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής τους συνομιλίας το απόγευμα της Δευτέρας.

Σύμφωνα ωστόσο με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο πρόεδρος της Επιτροπής Διαδικασιών και Δεοντολογίας, Νίκος Αλιβιζάτος, διεμήνυσε και στις δύο πλευρές πως η τηλεμαχία δεν θα γίνει υπό την αιγίδα της Επιτροπής. O κ. Αλιβιζάτος το επιβεβαίωσε όταν ρωτήθηκε από το Protagon. Και το δικαιολόγησε εξηγώντας ότι η «διαιτησία» της επιτροπής του, αναγκαία προφανώς όταν επρόκειτο για εννέα υποψηφίους, δεν απαιτείται στην περίπτωση δύο μόνο διεκδικητών. Ισως όχι τόσο πειστική απάντηση αν λάβει κανείς υπ΄όψιν τους  ψιθύρους στο παρασκήνιο ότι ο ευπρεπής και ηπίων τόνων καθηγητής δύσκολα άντεχε τις παρεμβάσεις και το ύφος στενών συνεργατών ορισμένων υποψηφίων…

Το πρωί, η Φώφη Γεννηματά συναντήθηκε με τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ Θανάση Θεοχαρόπουλο. Το μεσημέρι ήταν προγραμματισμένη η συνάντησή της με τον Γιάννη Μανιάτη και αντιπροσωπεία των Κινήσεων Πολιτών, ενώ το απόγευμα αυτή με τον Γιώργο Καμίνη. Τις επόμενες ημέρες η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναμένεται να δει τον Γιώργο Παπανδρέου και στελέχη της ΔΗΣΥ.

Σε ανάλογες επαφές και συναντήσεις προχωράει και ο Νίκος Ανδρουλάκης, είτε τηλεφωνικά είτε σε προσωπικές συναντήσεις. Την Τετάρτη θα συναντηθεί με τον Γιώργο Καμίνη.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...