239
«Είναι δελεαστικό να περνά κανείς τη ζωή του ως συνταξιούχος κοντά στην Ακρόπολη ή σε κάποιο ελληνικό νησί», σχολίασε η εφημερίδα | Shutterstock

Frankfurter Rundschau: Η Ελλάδα ανάμεσα στις χώρες-φορολογικούς παραδείσους για συνταξιούχους

Protagon Team Protagon Team 3 Φεβρουαρίου 2023, 17:45
«Είναι δελεαστικό να περνά κανείς τη ζωή του ως συνταξιούχος κοντά στην Ακρόπολη ή σε κάποιο ελληνικό νησί», σχολίασε η εφημερίδα
|Shutterstock

Frankfurter Rundschau: Η Ελλάδα ανάμεσα στις χώρες-φορολογικούς παραδείσους για συνταξιούχους

Protagon Team Protagon Team 3 Φεβρουαρίου 2023, 17:45

Την εγκατάσταση στο εξωτερικό προτείνει ως εναλλακτική στο διαρκώς υποβαθμιζόμενο επίπεδο διαβίωσης των γερμανών συνταξιούχων η Frankfurter Rundschau, με το βλέμμα στους διάφορους «φορολογικούς παραδείσους» ανά τον κόσμο.

Η εφημερίδα έκανε διαίτερη αναφορά στην Ελλάδα, μάλιστα, την οποία χαρακτήρισε «έναν από τους καλύτερους φορολογικούς παραδείσους για συνταξιούχους».

Η επιλογή της χώρας μας φαίνεται ιδανική, καθώς βρίσκεται εντός της Ευρωπαϊκής Ενωσης –με όλα τα πλεονεκτήματα που αυτό συνεπάγεται– και «συνεπώς είναι εύκολα προσβάσιμη», σημείωσε αρχικά.

Ανέφερε ότι οι συνταξιούχοι που εγκαθίστανται στην χώρα για περισσότερες από 183 ημέρες τον χρόνο απολαμβάνουν γενναία μείωση του φόρου εισοδήματος, στο 7%. Αυτή η διευκόλυνση ισχύει μόνο για 15 χρόνια, ωστόσο παραμένει ένα σημαντικό κίνητρο σύμφωνα και με το Focus. Επιπλέον, όποιος αγοράσει νεόδμητο ακίνητο, δεν καταβάλλει ΦΠΑ μέχρι το 2024.

Σε ό,τι αφορά την ποιότητα ζωής, ο συντάκτης του δημοσιεύματος σχολίασε πως «είναι πολύ δελεαστικό να περνά κανείς τη ζωή του ως συνταξιούχος κοντά στην Ακρόπολη ή σε κάποιο ελληνικό νησί», ενώ προσέθεσε στα θετικά της Ελλάδας την ηλιοφάνεια –«που διαρκεί μέχρι και 3.000 ώρες κατ’ έτος»– καθώς και την «ελληνική ευκολία με την οποία αντιμετωπίζεται η ζωή».

Οι αλλαγές που προωθούνται από την κυβέρνηση με σκοπό την προσέλκυση συνταξιούχων έχουν απασχολήσει και άλλα διεθνή Μέσα, με τη γαλλική Le Figaro, ενδεικτικά, να σχολιάζει πρόσφατα πως η Ελλάδα αποτελεί πλέον τη νούμερο ένα επιλογή και για τους γάλλους συνταξιούχους στην αναζήτησή τους για την ευρωπαϊκή χώρα με τους πιο ευνοϊκούς όρους για τους ίδιους.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...