208
|

Φουντάρουν κατά δεκάδες τα ηλεκτρικά πατίνια στον Θερμαϊκό

Protagon Team Protagon Team 3 Ιανουαρίου 2020, 13:23

Φουντάρουν κατά δεκάδες τα ηλεκτρικά πατίνια στον Θερμαϊκό

Protagon Team Protagon Team 3 Ιανουαρίου 2020, 13:23

Αρχισε για… πλάκα και έχει πάρει διαστάσεις περιβαλλοντικού προβλήματος. Ο λόγος για τη «συνήθεια» κάποιων να πετούν στα νερά του Θερμαϊκού τα ηλεκτρικά πατίνια που βρίσκονται σε κάθε γωνιά του κέντρου της Θεσσαλονίκης.

«Είναι πολλά τα πατίνια που έχουν πεταχθεί στη θάλασσα. Εχουμε μετρήσει περίπου 40-45 πατίνια να βρίσκονται στα νερά του Θερμαϊκού», δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ – ΜΠΕ, Πρακτορείο 104,9 FΜ, ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Βιώσιμης Κινητικότητας του κεντρικού δήμου, Σωκράτης Δημητριάδης,

Η επιχείρηση ανάσυρσης των ηλεκτρικών πατινιών που έχουν καταλήξει στον βυθό του Θερμαϊκού αναμένεται να αρχίσει στις 7 Ιανουαρίου.

Οπως εξηγεί ο κ. Δημητριάδης, είναι ανάγκη να βγουν από τη θάλασσα καθώς ήδη έχουν αρχίσει να οξειδώνονται «και η μπαταρία που διαθέτουν είναι η χειρότερη μόλυνση για τα νερά του Θερμαϊκού».

Ο αντιδήμαρχος βρίσκεται παράλληλα σε επαφή με τους υπεύθυνους των δύο εταιρειών που ενοικιάζουν τα ηλεκτρικά πατίνια στην πόλη, προκειμένου να υπάρξει καμπάνια ενημέρωσης τόσο των κατοίκων όσο και των επισκεπτών για τη σωστή χρήση τους και τη σωστή οδηγική συμπεριφορά.

«Βλέπουμε τα ηλεκτρικά πατίνια παρατημένα σε διάφορα σημεία της πόλης, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται προβλήματα. Οι δύο εταιρείες που δραστηριοποιούνται στη Θεσσαλονίκη θα πρέπει να προχωρήσουν σε μια καμπάνια προκειμένου να ενημερωθούν οι χρήστες για το σωστό τρόπο οδήγησης αλλά και στάθμευσης», δήλωσε ο κ. Δημητριάδης.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...