170
Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν | REUTERS/Johanna Geron/Pool

Φον ντερ Λάιεν για εμβόλιο AstraZeneca: Περιμένουμε 400 εκατ. δόσεις

Protagon Team Protagon Team 29 Ιανουαρίου 2021, 21:53
Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν
|REUTERS/Johanna Geron/Pool

Φον ντερ Λάιεν για εμβόλιο AstraZeneca: Περιμένουμε 400 εκατ. δόσεις

Protagon Team Protagon Team 29 Ιανουαρίου 2021, 21:53

Η ΕΕ περιμένει από την AstraZeneca να παραδώσει τα 400 εκατομμύρια δόσεις που έχουν συμφωνηθεί, τόνισε η πρόεδρος την Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν ανακοινώνοντας παράλληλα ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έδωσε την έγκρισή της για να χρησιμοποιηθεί το εμβόλιο στην ΕΕ.

«Μόλις εγκρίναμε το εμβόλιο της AstraZeneca στην αγορά της ΕΕ μετά τη θετική αξιολόγηση της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Φαρμάκου», έγραψε στο Twitter η πρόεδρος της Επιτροπής.

Πρόσθεσε: «Περιμένω από την εταιρεία να παραδώσει τα 400 εκατομμύρια δόσεις όπως συμφωνήθηκε. Θα συνεχίσουμε να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να εξασφαλίσουμε εμβόλια για τους Ευρωπαίους, τους γείτονες και τους συνεργάτες μας σε όλο τον κόσμο».

Η αναμενόμενη – αν και κάπως καθυστερημένη έγκριση – είναι η δεύτερη στην ΕΕ έπειτα από αυτή της Pfizer/BioNTech, πριν από ένα μήνα.

Το εμβόλιο που ανέπτυξαν από κοινού η φαρμακευτική AstraZeneca και το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης θα δοθεί σε άτομα άνω των 18 ετών. Είναι πιο φτηνό από αυτό της Pfizer, ενώ για τη συντήρησή του απαιτείται ακόμη και ένα κοινό οικιακό ψυγείο και όχι ειδικοί καταψύκτες.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...