230
Η NASA περίμενε ότι το φορτίο που έφυγε από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό θα καταστρεφόταν κατά την επανείσοδό του στη γήινη ατμόσφαιρα | Twitter

Φλόριντα: Μπαταρία από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό διαπέρασε δύο ορόφους κατοικίας

Protagon Team Protagon Team 16 Απριλίου 2024, 11:14
Η NASA περίμενε ότι το φορτίο που έφυγε από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό θα καταστρεφόταν κατά την επανείσοδό του στη γήινη ατμόσφαιρα
|Twitter

Φλόριντα: Μπαταρία από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό διαπέρασε δύο ορόφους κατοικίας

Protagon Team Protagon Team 16 Απριλίου 2024, 11:14

Το αντικείμενο που έπεσε από τον ουρανό και διαπέρασε την οροφή και δυο ορόφους κατοικίας στην Φλόριντα τον Μάρτιο, προερχόταν από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ΔΔΣ), επιβεβαίωσε η NASA.

Στις 8 Μαρτίου, ο Αλεχάντρο Οτέρο, κάτοικος στην πόλη Νέιπλς της Φλόριντα, ανέβασε στο Twitter φωτογραφία με ένα γκρίζο, ημι-κυλινδρικό αντικείμενο το οποίο, «διαπέρασε την οροφή και δυο ορόφους» του σπιτιού του, προσθέτοντας πως παραλίγο να χτυπήσει τον γιο του. Το παρέδωσε στην αμερικανική διαστημική υπηρεσία.

Η NASA επιβεβαίωσε τη Δευτέρα ότι το αντικείμενο προερχόταν από φορτίο αναλωμένων μπαταριών, απορριμμάτων του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού, που απορρίφθηκαν το 2021. Η NASA εκτιμούσε τότε ότι το φορτίο θα έκανε επανείσοδο στη γήινη ατμόσφαιρα και θα καταστρεφόταν «χωρίς κίνδυνο» για οποιονδήποτε.

Το αντικείμενο που έπεσε από το Διάστημα, ζύγιζε 700 γραμμάρια – Twitter

Το αντικείμενο, βάρους περίπου 700 γραμμαρίων, αποτελείται από κράμα μετάλλου ονομαζόμενο Inconel.

Η NASA τόνισε πως θα διενεργήσει έρευνα προκειμένου αφενός να κατανοήσει γιατί το αντικείμενο δεν καταστράφηκε τελείως όταν μπήκε στη γήινη ατμόσφαιρα κι αφετέρου αν χρειάζεται να αλλάξει πρακτικές και διαδικασίες.

Η τρύπα στο ένα από τα πατώματα που προκάλεσε το αντικείμενο – Twitter

Παρόμοια συμβάντα έχουν καταγραφεί και στο παρελθόν.

Το 2022, οι αρχές της Αυστραλίας επιβεβαίωσαν ότι απανθρακωμένο συντρίμμι που κατέπεσε σε φάρμα όπου εκτρέφονται πρόβατα, προερχόταν από διαστημόπλοιο της SpaceX.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...