385
Ο Αλέκος Φλαμπουράρης στη συνέντευξή του στην Ελλη Στάη. Πριν τις εκλογές αρνούνταν τις δημοσκοπήσεις, τώρα αρνούνται τη λαϊκή ετυμηγορία! | OpenTV/WebTV

O Φλαμπουράρης το τερμάτισε: Οι ψηφοφόροι δεν κατάλαβαν τι ψήφισαν!

Protagon Team Protagon Team 30 Μαΐου 2019, 20:10
Ο Αλέκος Φλαμπουράρης στη συνέντευξή του στην Ελλη Στάη. Πριν τις εκλογές αρνούνταν τις δημοσκοπήσεις, τώρα αρνούνται τη λαϊκή ετυμηγορία!
|OpenTV/WebTV

O Φλαμπουράρης το τερμάτισε: Οι ψηφοφόροι δεν κατάλαβαν τι ψήφισαν!

Protagon Team Protagon Team 30 Μαΐου 2019, 20:10

Στην καθεστωτική αντίληψη του ΣΥΡΙΖΑ ότι φταίνε οι… ψηφοφόροι για το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών –μία τρομακτική αντίστιξη με τον αποθεωμένο από το Μαξίμου «κυρίαρχο λαό» των άλλων εκλογών– επέμεινε και ο Αλέκος Φλαμπουράρης με τη σειρά του.

Ο υπουργός Επικρατείας υιοθέτησε και αυτός δηλαδή το αφήγημα που έχουν ήδη εξυφάνει από την κυβέρνηση ότι ο λαός «δεν κατάλαβε» πόσο καλό του έχει κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ και γι’ αυτό ήρθε η ήττα με 9,35% (εδώ). Ομως το πήγε ένα βήμα παραπέρα, φτάνοντας στο σημείο να ισχυριστεί ότι ο λαός δεν ήξερε τι έκανε στις ευρωεκλογές!

Σε όρους πολιτικής επικοινωνίας και όχι μόνο αυτό ένα σοβαρό πρόβλημα για τον ΣΥΡΙΖΑ. Πριν τις εκλογές αρνούνταν τις δημοσκοπήσεις. Τώρα αρνούνται και τη λαϊκή ετυμηγορία!

Τα θετικά μέτρα δεν αξιολογήθηκαν όσο έπρεπε δήλωσε αρχικά στο Open και στην Ελλη Στάη o κ. Φλαμπουράρης, σημειώνοντας ότι «γνωρίζαμε πως υπάρχει διαφορά, όχι όμως το μέγεθος».

Απευθυνόμενος δε στους ψηφοφόρους αναρωτήθηκε «αν έχουν συνειδητοποιήσει ότι τα αποτελέσματα αυτά οδήγησαν εκεί που οδήγησαν και αν αυτό ήθελαν…»

Ο στενότερος συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα, δήλωσε ότι στην κυβέρνηση γνώριζαν πως θα υπάρχει διαφορά. Δεν εξήγησε βέβαια γιατί ο προστατευόμενός του, Πρωθυπουργός, βαυκαλιζόταν ότι έχει μεγάλες προεκλογικές συγκεντρώσεις και ότι τον Κυριάκο Μητσοτάκη «τον έχει» και θα τον κερδίσει με «1-0 και 2-0 και 3-0»!

Επιχείρησε πάντως να εξηγήσει –με τον δικό του τρόπο– το γεγονός ότι η μεσαία τάξη καταψήφισε τον ΣΥΡΙΖΑ. Είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μόλις τώρα δίνει βάση στην αντιμετώπιση των προβλημάτων της μεσαίας τάξης, επειδή πριν ασχολήθηκε με το «να σταματήσει τον κόσμο να πηγαίνει στους… σκουπιδοτενεκέδες»…

Στη συνέχεια δήλωσε πως τα «τα θετικά μέτρα δεν αξιολογήθηκαν όσο έπρεπε» καθώς και ότι έπαιξε ρόλο στην ήττα το γεγονός πως μεγάλο τμήμα των πολιτών «δεν ήταν ικανοποιημένο από την πολιτική μας και στο πλαίσιο αυτό καταψήφισε τον ΣΥΡΙΖΑ».

Στο σημείο αυτό έκανε λόγο για «αντισύριζα μέτωπο» που πολέμησε την κυβέρνηση όλη την περίοδο της διακυβέρνησης και απευθύνθηκε στους ψηφοφόρους που στήριξαν άλλα κόμματα πέραν της ΝΔ. «Είχαν συνειδητοποιήσει πως αυτό το μέτωπο οδηγεί τη ΝΔ σε πρώτο κόμμα;» είπε, για να αναρωτηθεί στη συνέχεια το γνωστό: «αν έχουν συνειδητοποιήσει πως τα αποτελέσματα οδήγησαν εκεί που οδήγησαν και αν αυτό ήθελαν…»

Μίλησε και για τη μεσαία τάξη λέγοντας πως ως κυβέρνηση σταμάτησε ο ΣΥΡΙΖΑ τους ανθρώπους να πηγαίνουν και να ψάχνουν στους σκουπιδοτενεκέδες και τώρα δίνει βάρος στα μικρομεσαία και μεσαία στρώματα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...