256
Με το πλατύ χαμόγελο της επιτυχίας στα χείλη η Φιόνα Κολμπίνγκερ | Instagram.com/thetranscontinental/

Φιόνα Κολμπίνγκερ, η ποδηλάτισσα που κέρδισε 225 άνδρες

Protagon Team Protagon Team 7 Αυγούστου 2019, 21:00
Με το πλατύ χαμόγελο της επιτυχίας στα χείλη η Φιόνα Κολμπίνγκερ
|Instagram.com/thetranscontinental/

Φιόνα Κολμπίνγκερ, η ποδηλάτισσα που κέρδισε 225 άνδρες

Protagon Team Protagon Team 7 Αυγούστου 2019, 21:00

Είναι η πρώτη γυναίκα που κερδίζει έναν πολύ δύσκολο αγώνα αντοχής, τον Διηπειρωτικό Αγώνα, αλλά δεν είναι αυτός ο μόνος άθλος της.

Η Φιόνα Κολμπίνγκερ κέρδισε 225 άνδρες (και άλλες 39 γυναίκες) κατακτώντας την πρωτιά. Και όπως παραδέχονται οι οργανωτές, για τη νίκη της σχεδόν δεν ίδρωσε – μεταφορικά μιλώντας, γιατί τα 4.000 χιλιόμετρα του αγώνα δεν είναι κάτι που εύκολα φέρνει κανένας εις πέρας.

Αυτό που έκανε τη νίκη της στον αγώνα πιο εντυπωσιακή είναι η απειρία της σε τέτοιες διοργανώσεις με μεγάλο ανταγωνισμό.

Ο αγώνας υπερ-αντοχής ξεκίνησε από το Μπουργκάς στη Βουλγαρία και κατέληξε στη Βρέστη της Γαλλίας.

Οι ποδηλάτες επιλέγουν οι ίδιοι τη διαδρομή που επιθυμούν, αλλά έχουν τέσσερα τμήματα που πρέπει να καλύψουν υποχρεωτικά. Μεταξύ άλλων περνούν από δύο περάσματα στις Αλπεις, στα 2.474 και τα 2.645 μέτρα, στην Αυστρία και στη Γαλλία, αντίστοιχα.

Καθόλου περίεργο που οι μισοί τα παρατούν πριν από το τέλος, γράφουν οι Times.

Μαζί τους οι ποδηλάτες παίρνουν μόνο τα βασικά: η Κολμπίνγκερ πήρε εργαλεία και ανταλλακτικά για το ποδήλατο, αντηλιακό, οδοντόβουρτσα και οδοντόκρεμα. Τροφή και στέγαση για τη νύχτα πρέπει να αναζητήσουν οι ίδιοι οι αθλητές που επιλέγουν την ύπαιθρο ή έστω στάσεις λεωφορείων.

Η 24χρονη Γερμανίδα, που είναι ερευνήτρια στη Χαϊδελβέργη πάνω στον καρκίνο, ολοκλήρωσε τον αγώνα σε 10 ημέρες, 2 ώρες και 48 λεπτά. Ποδηλατούσε 16 ώρες την ημέρα καλύπτοντας περίπου 470 χιλιόμετρα και κοιμόταν μόλις τέσσερις ώρες κάθε βράδυ.

Αλλά και για την ίδια ήταν μεγάλη έκπληξη η νίκη της: «Σκέφτηκα ότι το πολύ να ανέβαινα στο βάθρο των γυναικών», είπε και παραδέχτηκε ότι θα μπορούσε να κοιμόταν και λιγότερο…

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

3

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...