194
Τραυματιοφορείς με προστατευτικές στολές μεταφέρουν τη σορό ενός θύματος από κορονοϊό σε νεκροτομείο στο Μπέρμιχαμ | Reuters

Financial Times: Υπερδιπλάσιοι από αυτούς που έχουν ανακοινωθεί οι θάνατοι από κορονοϊό στη Βρετανία

Protagon Team Protagon Team 22 Απριλίου 2020, 16:33
Τραυματιοφορείς με προστατευτικές στολές μεταφέρουν τη σορό ενός θύματος από κορονοϊό σε νεκροτομείο στο Μπέρμιχαμ
|Reuters

Financial Times: Υπερδιπλάσιοι από αυτούς που έχουν ανακοινωθεί οι θάνατοι από κορονοϊό στη Βρετανία

Protagon Team Protagon Team 22 Απριλίου 2020, 16:33

Η πανδημία του κορονοϊού εκτιμάται πως έχει στοιχίσει ως και 41.000 θανάτους στη Βρετανία, σύμφωνα με ανάλυση της εφημερίδας Financial Times, η οποία βασίζεται στα πιο πρόσφατα δεδομένα της βρετανικής στατιστικής υπηρεσίας (ONS), που δημοσιεύθηκαν την  Τρίτη.

Στην ανάλυσή της, η εφημερίδα συμπεριλαμβάνει τα θύματα που υπέκυψαν εκτός των νοσοκομείων για να αντανακλάται με περισσότερη ακρίβεια η θνητότητα.

Τα στοιχεία καταδεικνύουν ότι η κορύφωση των θανάτων συνέβη στις 8 Απριλίου, σημείωσε η εφημερίδα.

Ως το πρωί της Τετάρτης, η κυβέρνηση της Βρετανίας κατέγραφε επισήμως 17.337 θανάτους από κορονοϊό επί συνόλου 129.044 επιβεβαιωμένων κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2.

Είναι χαρακτηριστικό ότι πληθαίνουν οι φωνές διαμαρτυρίας για τους χειρισμούς της κυβέρνησης του Μπόρις Τζόνσον στην κρίση του κορονοϊού.

«Μόλις ξεπεράσουμε αυτήν την κρίση, θα χρειαστεί βεβαίως να διεξαχθεί μια ανεξάρτητη έρευνα για να εξεταστεί επισήμως η ανταπόκριση της κυβέρνησης στην πανδημία, ώστε να μπορούμε να αντλήσουμε τα διδάγματα», δήλωσε ο Εντ Ντέιβι, ο ένας από τους δύο επικεφαλής των Φιλελεύθερων Δημοκρατών.

Η κυβέρνηση άργησε να ανταποκριθεί στην κρίση, έχει δηλώσει επίσης ο ηγέτης του αντιπολιτευόμενου Εργατικού Κόμματος Κιρ Στάρμερ, σημειώνοντας και αυτός ότι κάποια στιγμή η Βρετανία θα πρέπει να επανέλθει στο θέμα αυτό.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News