245
«Ο κ. Μητσοτάκης, όσο πανίσχυρος κι αν αισθάνεται σήμερα θα βρεθεί μπροστά σε ισχυρή αντιπολίτευση. Η ευρεία Αριστερά είναι πάνω από 40%», τόνισε ο πρώην υπουργός | INTIMEnews

Φίλης: Ο ΣΥΡΙΖΑ να αποδείξει ότι είναι κόμμα εξουσίας – τι περιμένει τον Μητσοτάκη

Protagon Team Protagon Team 7 Ιουλίου 2019, 20:28
«Ο κ. Μητσοτάκης, όσο πανίσχυρος κι αν αισθάνεται σήμερα θα βρεθεί μπροστά σε ισχυρή αντιπολίτευση. Η ευρεία Αριστερά είναι πάνω από 40%», τόνισε ο πρώην υπουργός
|INTIMEnews

Φίλης: Ο ΣΥΡΙΖΑ να αποδείξει ότι είναι κόμμα εξουσίας – τι περιμένει τον Μητσοτάκη

Protagon Team Protagon Team 7 Ιουλίου 2019, 20:28

Την καθαρή νίκη της Νέας Δημοκρατίας παραδέχθηκε σε δηλώσεις του στο κανάλι Action 24 λίγο μετά το τελικό exit poll, o Νίκος Φίλης, κάνοντας παράλληλα λόγο για εδραίωση του ΣΥΡΙΖΑ ως οιονεί κυβερνητικό κόμμα.

Θα αναλύσουμε προσεκτικά τη νέα κατάσταση, με δεδομένο, όμως, ότι είμαστε το μεγαλύτερο ή ένα από τα μεγαλύτερα κόμματα της Αριστεράς στην Ευρώπη, παρατήρησε, εκτιμώντας πως το αποτέλεσμα έβαλε στην άκρη τα σενάρια για «στρατηγική ήττα» του ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν ψάχνουμε για άλλο κόμμα, θέλησε να υπογραμμίσει ο πρώην υπουργός. «Ο ΣΥΡΙΖΑ ως ταυτότητα και ιστορικότητα είναι και θα παραμείνει κόμμα της Ριζοσπαστικής Αριοτεράς, ικανό να διευρύνεται αμφίπλευρα προς την Κεντροαριστερά και προς το χώρο των ανέντακτων της Αριστεράς».

«Ο κ. Μητσοτάκης, όσο πανίσχυρος κι αν αισθάνεται σήμερα θα βρεθεί μπροστά σε ισχυρή  αντιπολίτευση και στο πολιτικό σύστημα και στην κοινωνία. Η ευρεία Αριστερά είναι πάνω από 40%. Στα μέτρα που έχει μισοαναγγείλει ο Μητσοτάκης αν αποπειραθεί να ξηλώσει λαϊκές κατακτήσεις,  θα υπάρξει ισχυρή λαϊκή αντίδραση», ήταν η προειδοποίηση που επεφύλαξε για τον θριαμβευτή των εκλογών και ακολούθως τοποθετήθηκε για την επόμενη ημέρα στον ΣΥΡΙΖΑ.

Οπως είπε, μετά τις εκλογές όλοι στον ΣΥΡΙΖΑ καλούνται να αποδείξουν ότι είναι κόμμα αγώνα και διακυβέρνησης.

Στο ερώτημα τέλος για το πόσο πιθανή είναι μια παραίτηση Τσίπρα, ο Νίκος Φίλης, αφού σημείωσε ότι ευθύνες υπάρχουν για όλους ανάλογα με τη θέση του καθένα, τόνισε με νόημα πως ο Αλέξης Τσίπρας  είναι προστιθέμενη αξία και κεφάλαιο για τον ΣΥΡΙΖΑ και την ευρύτερη προοδευτική παράταξη, ξεκαθαρίζοντας πως δεν τίθεται κανένα θέμα παραίτησής του.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...