216
H Μαρία Σπυράκη με τον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη σε φωτογραφία μετά τη βράβευσή της ως Ευρωβουλευτή της Χρονιάς | AΠΕ-ΜΠΕ

Ευρωβουλευτής της χρονιάς η Μαρία Σπυράκη

Protagon Team Protagon Team 21 Μαρτίου 2019, 11:38
H Μαρία Σπυράκη με τον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη σε φωτογραφία μετά τη βράβευσή της ως Ευρωβουλευτή της Χρονιάς
|AΠΕ-ΜΠΕ

Ευρωβουλευτής της χρονιάς η Μαρία Σπυράκη

Protagon Team Protagon Team 21 Μαρτίου 2019, 11:38

«Ευρωβουλευτής της Χρονιάς» στην κατηγορία Βιομηχανία, Έρευνα και Καινοτομία αναδείχθηκε η Μαρία Σπυράκη σε μία αναγνώριση της δραστηριότητάς της στην Ευρωβουλή.

Ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης σε φωτογραφία με τη Μαρία Σπυράκη ενώ κρατά το βραβείο του Ευρωβουλευτή της Χρονιάς/ ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η επιλογή των κορυφαίων ευρωβουλευτών γίνεται μέσα από μία ανοικτή διαδικασία, βάσει των προτάσεων που κάνουν φορείς, οργανώσεις πολιτών και ενώσεις που εκπροσωπούν πανευρωπαϊκά τη βιομηχανία και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Η κυρία Σπυράκη ήταν η μόνη ελληνίδα υποψήφια μεταξύ των 45 ευρωβουλευτών (από το σύνολο των 751) που έφτασαν στην τελευταία φάση του διαγωνισμού.

Συνολικά, βραβεύτηκαν 15 ευρωβουλευτές σε 15 διαφορετικές κατηγορίες που αντιστοιχούν στις επιτροπές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Στην κατηγορία Βιομηχανία, Έρευνα και Ανάπτυξη, όπου διακρίθηκε η ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, συνυποψήφιοί της ήταν ο γερμανός εισηγητής του Horizon Europe, Κρίστιαν Έλχερ και η Πατρίτσια Τόια, επικεφαλής της ιταλικής αντιπροσωπείας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

«Το βραβείο αυτό ανήκει σε όλους τους έλληνες πολίτες που εργάζονται και δημιουργούν με καινοτόμους τρόπους για να ξεπεράσουμε την κρίση. Είναι σημαντικό για όλους μας να κάνουμε μία νέα αρχή για να επαναπροσδιορίσουμε το κοινό ευρωπαϊκό μας μέλλον», δήλωσε κατά τη βράβευση της (φωτογραφία κάτω από ΑΠΕ-ΜΠΕ) η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...