536
Σκηνή από τις πρόβες του διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision στην Ιταλία | REUTERS/Yara Nardi

Eurovision: Εθελόντριες κατήγγειλαν σεξουαλική παρενόχληση

Protagon Team Protagon Team 13 Μαΐου 2022, 17:52
Σκηνή από τις πρόβες του διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision στην Ιταλία
|REUTERS/Yara Nardi

Eurovision: Εθελόντριες κατήγγειλαν σεξουαλική παρενόχληση

Protagon Team Protagon Team 13 Μαΐου 2022, 17:52

Αίσθηση έχουν προκαλέσει δημοσιεύματα του ξένου Τύπου σύμφωνα με τα οποία κάποιες νέες γυναίκες, που εργάζονται εθελοντικά στον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision, δέχτηκαν σεξουαλική παρενόχληση, κατά τη διάρκεια ενός πάρτι.

Οι κοπέλες είπαν ότι αναγκάστηκαν να φύγουν από την εκδήλωση που έγινε στο Venaria Palace –μια πρώην βασιλική κατοικία στο Τορίνο– όταν διαπίστωσαν ότι κάποιοι άντρες που παίρνουν μέρος στο σόου, πλησίαζαν κορίτσια και τα άγγιζαν προκλητικά. «Μας αγκάλιαζαν συνέχεια και ο ένας έβαλε το χέρι του στη μέση μου και προσπάθησε να με φιλήσει», είπε μια γυναίκα, ηλικίας 20 ετών, η οποία διατήρησε την ανωνυμία της, στην ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera και τα λεγόμενά της αναδημοσίευσαν οι Times. «Κατάφερα να ξεφύγω, αλλά ένας άλλος ήρθε από κοντά και έκανε το ίδιο πράγμα», είπε.

«Ηρθα με χαρά για να εργαστώ ως εθελόντρια για την Eurovision. Πραγματικά, δεν περίμενα ότι θα αντιμετώπιζα τέτοια περιστατικά παρενόχλησης», δήλωσε. «Στο πάρτι, κάποιοι ήπιαν πάρα πολύ, τόσο, που να φανταστείτε ότι εξαντλήθηκαν όλα τα οινοπνευματώδη ποτά. Κάποια στιγμή ήταν σαφές ότι τα όρια ξεπεράστηκαν», είπε η κοπέλα. «Δύο χορευτές κάποιου τραγουδιστή, οι οποίοι στην πασαρέλα δήλωσαν ότι αγαπούν τις Ιταλίδες, μας κοίταζαν επίμονα και στο τέλος μας πλησίασαν. Ηταν πολύ ενοχλητικοί», πρόσθεσε η εθελόντρια.

«Αρχισαν να χορεύουν και να μας αγγίζουν. Ολο και πιο κάτω, μέχρι τα οπίσθια», λέει μια άλλη 20χρονη φοιτήτρια, που δούλεψε εκεί εθελοντικά και αποκάλυψε, παράλληλα, ότι «είδε μια άλλη κοπέλα να απομακρύνει με αποφασιστικότητα έναν καλλιτέχνη που προσπάθησε να τη φιλήσει».

«Δεν καταγγείλαμε το γεγονός στους ανωτέρους μας, για να μη δημιουργήσουμε προβλήματα, αλλά αν ήμουν σε ντίσκο, θα τους είχα χαστουκίσει», τόνισε μια άλλη νεαρή, που ισχυρίστηκε ότι παρενοχλήθηκε και αποκάλυψε πως όταν με τις φίλες της έφυγαν από το πάρτι, οι άντρες αυτοί «έβαλαν στόχο άλλες κοπέλες».

Η Ανδρομάχη άρεσε στους άντρες, αλλά όχι στο κοινό

Η ιταλίδα φοιτήτρια δήλωσε, επίσης, ότι «και η τραγουδίστρια της Κύπρου έγινε αντικείμενο έντονης “προσοχής”, αλλά στην περίπτωση αυτή, δεν είδα τους νεαρούς να ξεπερνούν τα όρια». Η κύπρια τραγουδίστρια, Ανδρομάχη, δεν κατάφερε τελικά να περάσει στο τελικό στάδιο του διαγωνισμού. Οταν ρωτήθηκε από έλληνες δημοσιογράφους για το συμβάν, δήλωσε ότι δεν έχει άποψη, γιατί δεν αντιλήφθηκε ότι συνέβη κάτι τέτοιο. «Αν είχα δει κάτι, θα ήμουν η πρώτη που θα άνοιγα το στόμα μου, γιατί όταν βλέπω να γίνεται κάτι άδικο ή περίεργο, το λέω κατευθείαν», είπε.

Η Ανδρομάχη από την Κύπρο τραγούδησε στον ημιτελικό, αλλά δεν κατάφερε να περάσει στην τελική ευθεία του διαγωνισμού της Eurovision, REUTERS/Yara Nardi
Διαψεύδουν οι διοργανωτές

Έπειτα από όλες αυτές τις καταγγελίες, εκπρόσωπος του διαγωνισμού είπε ότι η Αστυνομία του Τορίνο ερεύνησε το θέμα και κατέληξε στο ότι «τα υποτιθέμενα περιστατικά δεν συνέβησαν. Η εκδήλωση έγινε σε κλίμα χαράς και ενθουσιασμού».

«Ημουν στο πάρτι και μπορώ να επιβεβαιώσω ότι δεν είδα καμία παρενόχληση. Ισως κάποια κολακευτικά σχόλια για τα κορίτσια να ήταν λίγο ‘‘τραβηγμένα’’, αλλά αυτό οφείλεται στον ενθουσιασμό του πάρτι», υποστήριξε η Αλεσάντρα Αϊρες, υπεύθυνη των εθελοντών.

Η δημοτική σύμβουλος της πόλης, Βαλεντίνα Σπάνγκα, πάντως, υπέθεσε ότι το θέμα αποσιωπήθηκε για να μην αμαυρωθεί ο διαγωνισμός και διευκρίνισε ότι «όταν μια γυναίκα ισχυρίζεται πως την έχουν αγγίξει ή κακοποιήσει σωματικά ή λεκτικά, το να το προσπερνάμε είναι το μεγαλύτερο λάθος που μπορούμε να κάνουμε».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...