476
Η Φώφη Γεννηματά (φωτογραφία αρχείου) | InTimeNews

Εσωκομματικό τελεσίγραφο Γεννηματά: Καμιά ανοχή σε προσωπικές στρατηγικές

Protagon Team Protagon Team 10 Μαΐου 2018, 18:32
Η Φώφη Γεννηματά (φωτογραφία αρχείου)
|InTimeNews

Εσωκομματικό τελεσίγραφο Γεννηματά: Καμιά ανοχή σε προσωπικές στρατηγικές

Protagon Team Protagon Team 10 Μαΐου 2018, 18:32

Τελεσίγραφο σε όσα στελέχη του Κινήματος Αλλαγής προχωρούν τελευταία σε εσωκομματικές διαφοροποιήσεις, από τον Γιάννη Ραγκούση έως τον Σταύρο Θεοδωράκη, απέστειλε την Πέμπτη η Φώφη Γεννηματά, προειδοποιώντας με συνέπειες στην αντίθετη περίπτωση.

«Ως εδώ! Δεν θα επιτρέψω καμιά ανοχή σε προσωπικές στρατηγικές και διχόνοια» ανέφερε χαρακτηριστικά η επικεφαλής του Κινήματος σε δηλώσεις του στον ραδιοσταθμό «Θέμα 104,6».

«Θα αφήσουμε πίσω όσους είτε δεν θέλουν, είτε δεν μπορούν να στηρίξουν το εγχείρημά μας. Και πολύ περισσότερο όσους αναζητούν είτε μόνο την επόμενη εκλογική στέγη, είτε την επόμενη κυβερνητική τους θέση» διεμήνυσε η κυρία Γεννηματά.

«Είμαστε αποφασισμένοι να γίνουμε πρωταγωνιστές, για να είμαστε χρήσιμοι στην πατρίδα και στον λαό. Προϋπόθεση όμως είναι η διασφάλιση της πολιτικής μας ενότητας», συνέχισε στη ραδιοφωνική συνέντευξή της η κυρία Γεννηματά. Γι’ αυτό, πρόσθεσε η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ, η κοινωνική βάση της παράταξής μας που αγωνιά κι αγωνίζεται, δεν έχει καμία περαιτέρω ανοχή σε προσωπικές στρατηγικές και διχόνοια στο εσωτερικό μας.

Όπως εξήγησε οι προσωπικές στρατηγικές αλλοιώνουν την εικόνα μας, θολώνουν το πολιτικό μας στίγμα και αντικειμενικά εξυπηρετούν τα σχέδια των πολιτικών μας αντιπάλων. Μετατρέπουν τον πλουραλισμό από πλεονέκτημα, σε όπλο όσων θέλουν να μας πλήξουν. «Έως εδώ. Αυτό δεν θα το επιτρέψω» ανέφερε χαρακτηριστικά, για να συμπληρώσει:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ έχουν κάθε συμφέρον, να υπονομεύσουν την προσπάθειά μας. Και αυτό κάνουν. Εμείς είμαστε το εμπόδιο στα σχέδιά τους, τη διπλή όψη του συντηρητισμού τους. Το γνωρίζουμε, το αντιμετωπίζουμε. Εχουν γνώση οι φύλακες.

» Οι προοδευτικοί πολίτες που αγκαλιάζουν το εγχείρημα είναι η δύναμή μας. Θα φανούμε αντάξιοι των προσδοκιών όλων αυτών, των πολλών, που πιστεύουν και ελπίζουν σε εμάς» τόνισε.

«Εχω προσωπικά την ευθύνη και την υποχρέωση να πετύχουμε. Να έχουμε καθοριστικό ρόλο στις πολιτικές εξελίξεις σε αυτή την κρίσιμη καμπή για την πατρίδα μας. Αυτή είναι η εντολή που έχω από τους 212.000 πολίτες που αποτέλεσαν τους συνιδρυτές του Κινήματος μας. Και θα την τιμήσω», ξεκαθάρισε η Φώφη Γεννηματά.

Η απάντηση του Σταύρου Θεοδωράκη

Και ενώ κάποιοι έσπευσαν να ερμηνεύσουν τις εσωκομματικές βολές της κυρία Γεννηματά ως «βολές» κατά του Γιώργου Παπανδρέου, έπειτα από τις συναντήσεις που είχε εκείνος με Αλέξη Τσίπρα και Νίκο Κοτζιά, κατέστη σαφές ότι η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ προέβη στις συγκεκριμένες δηλώσεις για τον Σταύρο Θεοδωράκη, o οποίος διαφοροποίησε τη θέση του σχετικά με την πρωτοβουλία της προέδρου του ΠΑΣΟΚ να ζητήσει άμεσα εκλογές.

Αμεση ήταν εξάλλου η απάντηση του κ. Θεοδωράκη στη δήλωσή της. Το γραφείο Τύπου του Ποταμιού, μιλώντας για «καθαρές κουβέντες», υπογραμμίζει πως «το Ποτάμι και ο Σταύρος Θεοδωράκης δεν δέχονται εντολές από κανέναν». Και συνεχίζει: «Οι αγώνες μας απέναντι στη λαϊκίστικη διακυβέρνηση και στον συντηρητισμό κάθε είδους, είναι σταθεροί και διαχρονικοί. Αυτές τις μάχες δίναμε πριν από τη δημιουργία του Κινήματος Αλλαγής, αυτές τις μάχες δίνουμε και τώρα. Και αυτή τη σημαία δεν θα την υποστείλουμε. Με οδηγό μας, πάντα και μόνο, τις προοδευτικές μας αξίες και τις ξεκάθαρες θέσεις μας».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News