434
Χιονόστρωση στον Διόνυσο Αττικής τον περασμένο Ιανουάριο | ΙΝΤΙΜΕnews

Ερχεται «ψύχος-τέρας» – Θα χιονίσει στην Αθήνα;

Protagon Team Protagon Team 9 Φεβρουαρίου 2021, 08:51
Χιονόστρωση στον Διόνυσο Αττικής τον περασμένο Ιανουάριο
|ΙΝΤΙΜΕnews

Ερχεται «ψύχος-τέρας» – Θα χιονίσει στην Αθήνα;

Protagon Team Protagon Team 9 Φεβρουαρίου 2021, 08:51

Aγριεύει από το Σαββατοκύριακο ο καιρός και μετά τους θυελλώδεις νοτιάδες (η μεγαλύτερη ταχύτητα του ανέμου τη Δευτέρα 08/02 καταγράφτηκε στον μετεωρολογικό σταθμό του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών στην περιοχή Φινοκαλιά Λασιθίου, με τιμή 134 km/h) έρχεται, σύμφωνα με τις τελευταίες προγνώσεις, δριμύ κύμα ψύχους με χιονοπτώσεις –κατά τόπους πυκνές– ακόμα και σε πεδινές περιοχές της ηπειρωτικής χώρας.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Γιάννη Καλλιανό, οι χιονοπτώσεις θα αρχίσουν σταδιακά από το ύψος της Στερεάς Ελλάδας και βορειότερα μέχρι και τα πεδινά ή και παραθαλάσσια τμήματα.

Από το βράδυ της Κυριακής προς τη Δευτέρα και στη συνέχεια υπάρχει πιθανότητα το πολύ έντονο κρύο να επηρεάσει και τα υπόλοιπα νοτιότερα τμήματα της χώρας, από την Αττική έως και την Κρήτη, με χιονόπτωση σε χαμηλά υψόμετρα – κυρίως στην Αττική, στην υπόλοιπη Στερεά, στην Εύβοια και την Πελοπόννησο.

Για ασφαλέστερη πρόβλεψη αναφορικά με την πορεία του ψύχους τις επόμενες ημέρες, σε ποιες περιοχές θα εκδηλωθούν χιονοπτώσεις και από ποια υψόμετρα, ο μετεωρολόγος παραπέμπει στην πρόγνωση της Πέμπτης.

ΠΙΘΑΝΗ ΚΑΤΑΒΑΣΗ ΨΥΧΟΥΣ-«ΤΕΡΑΤΟΣ» ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ

Αυτή τη στιγμή που μιλάμε, επαναλαμβάνω, αυτή τη στιγμή…

Δημοσιεύτηκε από Γιάννης Καλλιάνος Δευτέρα, 8 Φεβρουαρίου 2021

Η μεταβολή του καιρού με κύριο χαρακτηριστικό τις κατά τόπους πυκνές χιονοπτώσεις αναμένεται από το Σάββατο.

Στη δυτική και κεντρική Μακεδονία, τα ανατολικά ηπειρωτικά, την Εύβοια και τις Σποράδες προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Στην υπόλοιπη χώρα, λίγες νεφώσεις που βαθμιαία στα δυτικά θα αυξηθούν και από το απόγευμα θα εκδηλωθούν βροχές και βαθμιαία και σποραδικές καταιγίδες.

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σε όλα τα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας, από το απόγευμα στα ημιορεινά και βαθμιαία και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο της βόρειας χώρας, όπου πιθανώς θα είναι κατά τόπους πυκνές.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά και νότια νοτιοανατολικοί 3 με 5 και βαθμιαία 6 μποφόρ. Στα υπόλοιπα βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 ενισχυόμενοι στο βόρειο Αιγαίο τη νύχτα σε 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση κυρίως στα κεντρικά και βόρεια. Παγετός θα σημειωθεί τις πρωινές και κυρίως τις βραδινές ώρες κατά τόπους στα βόρεια.

Για την Κυριακή 14/2, προβλέπονται νεφώσεις με βροχές ή χιονόνερο και κυρίως στις θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές σποραδικές καταιγίδες.

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σε όλα τα ορεινά, καθώς και σε πεδινές περιοχές της βόρειας χώρας και πιθανώς να είναι κατά τόπους πυκνές.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα κεντρικά και βόρεια από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 και στα πελάγη 8 μποφόρ. Στα νότια θα πνέουν αρχικά από νότιες διευθύνσεις 5 με 6 μποφόρ, σταδιακά όμως θα στραφούν σε βόρειους και θα ενισχυθούν.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε χαμηλά επίπεδα, κυρίως στα κεντρικά και βόρεια, ενώ παγετός θα σημειωθεί τις πρωινές και τις βραδινές ώρες κατά τόπους στα ηπειρωτικά.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...