404
Μια τέτοια εικόνα βλέπει ο Πρωθυπουργός στις τηλεδιασκέψεις με τους λοιμωξιολόγους. Ομως, η εικόνα στην τηλεόραση στέλνει συχνά άλλο μήνυμα | ΓτΠ/ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Ποιοι λοιμωξιολόγοι πάνε… στα αποδυτήρια

Protagon Team Protagon Team 9 Φεβρουαρίου 2021, 06:45
Μια τέτοια εικόνα βλέπει ο Πρωθυπουργός στις τηλεδιασκέψεις με τους λοιμωξιολόγους. Ομως, η εικόνα στην τηλεόραση στέλνει συχνά άλλο μήνυμα
|ΓτΠ/ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Ποιοι λοιμωξιολόγοι πάνε… στα αποδυτήρια

Protagon Team Protagon Team 9 Φεβρουαρίου 2021, 06:45

Μερικές μέρες μετά το… ροντέο της επιτροπής λοιμωξιολόγων καθ’ όλη τη διάρκεια της Παρασκευής και την εικόνα έντονης διαφωνίας που ανέκυψε, αλλά και μετά τον ορυμαγδό δηλώσεων στα ΜΜΕ που προκάλεσαν αναταράξεις και σύγχυση στους πολίτες, ο ένας μετά τον άλλον γνωστοί ειδικοί που πρωταγωνιστούσαν στην ενημέρωση των πολιτών τους προηγούμενους μήνες διαμηνύουν τη βούλησή τους να μείνουν για ένα διάστημα εκτός τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών εμφανίσεων.

Δεν ήταν τυχαίες, άλλωστε, οι βολές του καθηγητή Πολιτικής της Υγείας Ηλία Μόσιαλου για τη στάση των «τηλε-λοιμωξιολόγων», όπως είχε γράψει και το Protagon από το τέλος της προηγούμενης εβδομάδας. Και στο Μαξίμου υπάρχει πια δυσφορία για σειρά τοποθετήσεων ειδικών, οι οποίοι είχαν πάρει «αμπάριζα» τα ΜΜΕ και διατύπωναν εισηγήσεις εν είδει θεσφάτων. Παρεμπιπτόντως, οι απόψεις πολλών δεν βρήκαν αντανάκλαση στην τελική εισήγηση της επιτροπής την Παρασκευή, η οποία πέρασε με άνετη πλειοψηφία 18-10.

Έτσι, την αρχή στις… αποσύρσεις έκανε χθες ο καθηγητής Παθολογίας και Λοιμωξιολογίας και διευθυντής στο «Ιασώ» Μάριος Λαζανάς, ο οποίος ανακοίνωσε το πρωί της Δευτέρας (ΣΚΑΪ) την απόφασή του να απόσχει από τα τηλεοπτικά παράθυρα για το επόμενο διάστημα και μέχρι νεωτέρας. Στο ίδιο μήκος κύματος, από τις αρχές του Σαββατοκύριακου, κινείται και ο καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Γενεύης Μανόλης Δερμιτζάκης, ο οποίος σε συνομιλητές του διαμηνύει ότι για τον επόμενο μήνα, τουλάχιστον, θα τηρήσει… αφωνία, προκειμένου να μη συνεισφέρει στον κατακερματισμό απόψεων και στην πολυφωνία των τηλεγιατρών.

Επίσης, ο καθηγητής Νίκος Σύψας υπογραμμίζει σε συνομιλητές του ότι, τουλάχιστον αυτή την εβδομάδα, δεν πρόκειται να εμφανιστεί πουθενά, ενώ δεν είναι μυστικό ότι οι τοποθετήσεις του πολλάκις έχουν προκαλέσει… νευρική κρίση στο Μέγαρο Μαξίμου και στο υπουργείο Υγείας. Σε τροχιά μείωσης εμφανίσεων είναι και ο Χαράλαμπος Γώγος, ενώ συντηρητική θα είναι και η ομότιμη καθηγήτρια Ελένη Γιαμαρέλλου. Φειδωλός θα είναι και ο «θεσμικός» Παναγιώτης Γαργαλιάνος, πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Λοιμώξεων.

Αντιθέτως, υπάρχουν και ορισμένα μέλη της επιτροπής που συνεχίζουν κανονικά, όπως για παράδειγμα ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου Θανάσης Εξαδάκτυλος και ο καθηγητής Αλκιβιάδης Βατόπουλος. Ομοίως συνεχίζουν και μη μέλη της επιτροπής, όπως η Ματίνα Παγώνη της ΕΙΝΑΠ, αλλά και ο καθηγητής του ΕΚΠΑ Θεόδωρος Βασιλακόπουλος. Επίσης η θεωρούμενη ως μετριοπαθής διευθύντρια της 7ης Πνευμονολογικής Κλινικής του «Σωτηρία» και πρόεδρος του ΚΕΣΥ Μίνα Γκάγκα, ενώ κανονικά συνεχίζουν τις εμφανίσεις τους οι καθηγητές που κάνουν προβλεπτικά μοντέλα, όπως ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης, ή αναλύουν τα λύματα, όπως ο Νίκος Θωμαΐδης. Εσχάτως, «ανερχόμενος αστήρ» στα τηλεοπτικά παράθυρα είναι και ο διευθυντής της Πνευμονολογκής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου Νικόλας Τζανάκης.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...