397
Το Changi Jewel Airport αναμένεται να αλλάξει όλα όσα ξέραμε για τα αεροδρόμια | traveltriangle.com

Ερχεται ο εκπληκτικός τερματικός σταθμός-κήπος Jewel Changi

Protagon Team Protagon Team 8 Μαρτίου 2019, 14:51
Το Changi Jewel Airport αναμένεται να αλλάξει όλα όσα ξέραμε για τα αεροδρόμια
|traveltriangle.com

Ερχεται ο εκπληκτικός τερματικός σταθμός-κήπος Jewel Changi

Protagon Team Protagon Team 8 Μαρτίου 2019, 14:51

Έφτασε στο τέλος της η αναμονή για τους ταξιδιώτες που περνούν συχνά από το Αεροδρόμιο Changi της Σιγκαπούρης. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του CNN, πέντε χρόνια μετά την αποκάλυψη των σχεδίων για την εκπληκτική νέα προσθήκη του αεροδρομίου, αξιωματούχοι ανακοίνωσαν ότι το συγκρότημα «Jewel Changi Airport» θα ανοίξει στο κοινό στις 17 Απριλίου του 2019. Με το “λεπτό” πλέγμα γυάλινων πλαισίων πλαισιωμένο από χάλυβα, το διακριτικό Jewel με σχήμα ντόνατ (!) θα συνδέει τρία από τα τέσσερα σημερινά τέρμιναλ του αεροδρομίου Changi.

Το Changi Jewel θυμίζει ντόνατ (thejakartapost.com)

Σχεδιασμένο από τον παγκοσμίου φήμης αρχιτέκτονα Μοσέ Σαφντί, με έκταση πάνω από 130.000 τετραγωνικά μέτρα, η κατασκευή του Jewel Changi κόστισε περίπου 1,25 δισεκατομμύρια δολάρια. Θα έχει συνολικά 10 ορόφους – πέντε πάνω από το έδαφος και πέντε κάτω – με διάφορα αξιοθέατα, κήπους, 280 καταστήματα λιανικής πώλησης και ένα ξενοδοχείο. Οι επιβάτες θα μπορούν επίσης να έχουν πρόσβαση σε εγκαταστάσεις έγκαιρου check-in. Ίσως το πιο εντυπωσιακό στοιχείο του έργου είναι το Rain Vortex που με ύψος πάνω από 130 πόδια (40 μέτρα), αποτελεί τον υψηλότερο εσωτερικό καταρράκτη στον κόσμο.

Rain Vortex: ο υψηλότερος εσωτερικός καταρράκτης στον κόσμο (jewelchangiairport.com)

Άλλα αξιοθέατα περιλαμβάνουν την δασική κοιλάδα του Jewel, έναν τεράστιο τετραώροφο κήπο γεμάτο με μονοπάτια πεζοπορίας που τοποθετούνται σε περισσότερα από 21.830 τετραγωνικά μέτρα χώρου, καθιστώντας την μία από τις μεγαλύτερες εσωτερικές συλλογές φυτών στη Σιγκαπούρη. Η έμπνευση γύρω από το σχεδιασμό αποτελεί επέκταση της φήμης της Σιγκαπούρης ως «Πόλης σε έναν Κήπο».

Το Jewel Changi διαθέτει μονοπάτια πεζοπορίας (jewelchangiairport.com)

«Ήθελα να εξερευνήσω ένα νέο είδος αστικού χώρου, έναν χώρο που πηγαίνετε γιατί πρέπει να ψωνίσετε, επειδή πετάτε κάπου και όμως είναι ένας κήπος», δήλωσε ο αρχιτέκτονας Σαφντί στο CNN Travel. «Νομίζω ότι ένας από τους λόγους που κερδίσαμε το διαγωνισμό ήταν ότι οι άλλες υποψηφιότητες έμοιαζαν με συνηθισμένα εμπορικά κέντρα, ενώ η δική μας είναι μια εντελώς διαφορετική εμπειρία».

Το Jewel θα ενισχύσει τις ήδη εντυπωσιακές εγκαταστάσεις ενός αεροδρομίου που έχει ψηφιστεί το καλύτερο στον κόσμο από το Skytrax για έξι χρόνια στη σειρά. Το αεροδρόμιο Changi κατέχει τον αριθμό 7 στη λίστα με τα πιο πολυάσχολα αεροδρόμια στον κόσμο. Το 2018, περισσότερα από 65,6 εκατομμύρια επιβάτες πέρασαν μέσω των τεσσάρων τερματικών σταθμών του Changi, σύμφωνα με στοιχεία του αεροδρομίου.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

3

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...