278
Κόμμα -όπως δείχνει και η αφίσα- έχει ο Ερντογάν, στους πιτσιρικάδες «πουλάει» ο εθνικισμός του, ό,τι ήθελε το πήρε τελικά στη Συρία – ε, γιατί να μην επιστρέψει στον Τραμπ την προσβολή; | EPA/ERDEM SAHIN

Ερντογάν προς Τραμπ: Κάποτε θα σου εξηγήσω το γράμμα…

Protagon Team Protagon Team 18 Οκτωβρίου 2019, 19:13
Κόμμα -όπως δείχνει και η αφίσα- έχει ο Ερντογάν, στους πιτσιρικάδες «πουλάει» ο εθνικισμός του, ό,τι ήθελε το πήρε τελικά στη Συρία – ε, γιατί να μην επιστρέψει στον Τραμπ την προσβολή;
|EPA/ERDEM SAHIN

Ερντογάν προς Τραμπ: Κάποτε θα σου εξηγήσω το γράμμα…

Protagon Team Protagon Team 18 Οκτωβρίου 2019, 19:13

Εθίγη και επιφυλάσσεται να απαντήσει την κατάλληλη στιγμή. Ο Ερντογάν, βέβαια.

Αφού την Πέμπτη καταδέχθηκε να συνομιλήσει στο σαράι του με τους αμερικανούς απεσταλμένους Πενς και Πομπέο και αφού πήρε από αυτούς ό,τι ήταν δυνατόν να πάρει στο Συριακό, την Παρασκευή πια δήλωσε ότι το γράμμα και η γραφή του Τραμπ ήταν απαράδεκτα ανοίκεια ως προς τα διπλωματικά ήθη και ότι επιφυλάσσεται να του απαντήσει εν ευθέτω χρόνω.

Σύμφωνα με όλα τα διεθνή Μέσα (ενδεικτικώς εδώ), ο «σουλτάνος» είπε: «Δεν θα ξεχάσουμε αυτήν την έλλειψη σεβασμού. Οταν έρθει η ώρα -θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε- εμείς θα κάνουμε τα απαραίτητα βήματα».

Το αποφασιστικό ύφος του Ερντογάν σχολίασαν τα Δυτικά Μέσα αμέσως. Ενας συντάκτης του BBC ανέδειξε το θέμα με ένα μεγαλοπρεπές «ουάου»:

Αυτή η επιστολή του αμερικανού προέδρου, με παραλήπτη τον τούρκο ομόλογό του και φέρουσα ημερομηνία 9ης Οκτωβρίου, επιβεβαιώθηκε από τον Λευκό Οίκο ως αυθεντική. Σε αυτό το «παλαβό» γράμμα ο Τραμπ έγραφε στον Ερντογάν φράσεις όπως: «Μην είσαι σκληρός άντρας, μην είσαι ανόητος!»

Εξαπέλυε δε απειλές ότι θα καταστρέψει την τουρκική οικονομία αν η τουρκική κυβέρνηση τραβούσε κυριολεκτικά σε μάκρος την εισβολή της, η οποία ουσιαστικά συνετελέσθη κατόπιν εγκρίσεως του… Τραμπ (αφ’ ότου δηλαδή αποφάσισε να αποσύρει τα αμερικανικά στρατεύματα από το συριακό Κουρδιστάν – απόφαση που συνοδεύτηκε από τις αποδοκιμασίες των Δημοκρατικών αλλά και διπλωματών και στελεχών των υπηρεσιών ασφαλείας των ΗΠΑ).

Σε άλλα «τρελά» σημεία της επιστολής Τραμπ γράφονται και άλλα απίθανα, όπως «η Ιστορία θα σας κοιτάξει ευνοϊκά εάν το κάνετε αυτό με το σωστό και ανθρώπινο τρόπο και θα σας κοιτάξει για πάντα ως Διάβολο αν δεν γίνουν καλά πράγματα».

Το γράμμα μέσα σε λίγες ώρες από τη δημοσίευσή τους έγινε αντικείμενο χλεύης και δηκτικών σχολίων στα σόσιαλ μίντια.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...