264
Διέπραξε ή οχι φορολογική απάτη ο Τραμπ; | Reuters

Νέο σκάνδαλο για τον Τραμπ: Ενδείξεις για «διπλά βιβλία»

Protagon Team Protagon Team 18 Οκτωβρίου 2019, 15:07
Διέπραξε ή οχι φορολογική απάτη ο Τραμπ;
|Reuters

Νέο σκάνδαλο για τον Τραμπ: Ενδείξεις για «διπλά βιβλία»

Protagon Team Protagon Team 18 Οκτωβρίου 2019, 15:07

Νέα φορολογικά έγγραφα του Ντόναλντ Τραμπ που ήρθαν στη δημοσιότητα δείχνουν πως ίσως κρατούσε «διπλά φορολογικά βιβλία».

Αν αυτό αποδειχθεί αυτό, τότε ο αμερικανός πρόεδρος διέπραξε φορολογική απάτη, σύμφωνα με την αναφορά της ProPublica την Τετάρτη.

Τα έγγραφα ήταν μέρος των αρχείων για τέσσερα ακίνητα του Τραμπ στη Νέα Υόρκη: Το «Trump International Hotel and Tower», το «40 Wall Street», το «Trump Tower και τι «1290 Avenue of the Americas».

Συγκεκριμένα, τα έγγραφα δείχνουν πως ο Τραμπ δήλωσε στην εφορία πως λάμβανε λιγότερα χρήματα σε ενοίκιο, ενώ δήλωνε πως λάμβανε περισσότερα, έως και τα διπλάσια χρήματα, στους δανειστές.

Το νέο σκάνδαλο έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά άλλων οικονομικών ζητημάτων που καλούνται να εξετάσουν οι Αρχές στις ΗΠΑ, καθώς οι εισαγγελικές αρχές του Μανχάταν, με διαταγή του εισαγγελέα Σάιρους Βανς Τζούνιορ, επιζητούν πληροφορίες για τα φορολογικά στοιχεία του προέδρου Τραμπ κατά την τελευταία οκταετία, στο πλαίσιο της ευρύτερης έρευνας που βρίσκεται σε εξέλιξη, για τις μυστικές πληρωμές κατά την διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας το 2016.

Μάλιστα, η διαδικασία αυτή θα καθυστερήσει, καθώς ο Τραμπ κατέθεσε… μήνυση ενάντια σε όσους ζητούσαν την κατάθεση των φορολογικών του στοιχείων!

Το κείμενο της μήνυσης που κατέθεσε ο πρόεδρος αρχίζει με το επιχείρημα ότι «θεωρητικά όλοι οι σχολιαστές νομικών ζητημάτων συμφωνούν» πως ένας εν ενεργεία πρόεδρος δεν μπορεί να γίνει το υποκείμενο άσκησης μιας ποινικής δίωξης, ενώ ασκεί τα προεδρικά καθήκοντά του.

«Ενας εισαγγελέας μιας κομητείας στη Νέα Υόρκη, προσπαθεί για πρώτη φορά στην ιστορία του έθνους μας να κάνει κάτι τέτοιο», υποστήριξαν οι δικηγόροι του Τραμπ, σχετικά με την παράδοση φορολογικών αρχείων από την λογιστική εταιρία Mazars που έχει τα επίμαχα στοιχεία.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...