269
Ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας κατά τις δηλώσεις του στον Τύπο την Πέμπτη 12 Μαρτίου | Intime/ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Εκκληση Κικίλια σε γιατρούς και νοσηλευτές να υποβάλουν αίτηση για πρόσληψη στο ΕΣΥ

Protagon Team Protagon Team 12 Μαρτίου 2020, 14:19
Ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας κατά τις δηλώσεις του στον Τύπο την Πέμπτη 12 Μαρτίου
|Intime/ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Εκκληση Κικίλια σε γιατρούς και νοσηλευτές να υποβάλουν αίτηση για πρόσληψη στο ΕΣΥ

Protagon Team Protagon Team 12 Μαρτίου 2020, 14:19

Μήνυμα ότι τώρα είναι η ώρα της μάχης κατά του κορονοϊού έστειλε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος κάλεσε υγειονομικό προσωπικό, γιατρούς και νοσηλευτές, να υποβάλουν αιτήσεις για την πρόσληψή τους στο ΕΣΥ.

Σε δήλωσή του την Πέμπτη, τόνισε ότι «θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί και θα ενεργήσουμε όπως χρειαστεί» για την προστασία των συνανθρώπων μας.

«Είναι η ώρα ο καθένας μόνος του και όλοι μαζί εμείς οι Ελληνες, που έχουμε την ανθρωπιά και το φιλότιμο πάνω απ’ όλα, να γίνουμε τείχος προστασίας γι’ αυτούς που κινδυνεύουν», είπε ο υπουργός.

Οι προσλήψεις θα γίνουν με ταχύτατες διαδικασίες, όπως έγινε γνωστό, καθώς προτεραιότητα του υπουργού Υγείας σε αυτή τη φάση είναι να θωρακιστεί το σύστημα απέναντι στις τυχόν επιπτώσεις που θα έχει τις επόμενες τέσσερις εβδομάδες ο κορονοϊός στις ευπαθείς ομάδες πληθυσμού.

Η δήλωση του υπουργού έχει ως εξής:

«Από χθες, η παγκόσμια κοινότητα είναι και επίσημα σε καθεστώς πανδημίας.

»Ηρθε η πιο μεγάλη ώρα, ήρθε η ώρα της μάχης.

»Οπως είπε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, η μάχη θα κριθεί στο πώς θα ανταποκριθούμε ως πολίτες, κατά πόσο θα δείξουμε ατομική ευθύνη.

»Αγωνιζόμαστε έχοντας στην πρώτη γραμμή τους γιατρούς, τους νοσηλευτές, τα πληρώματα των ασθενοφόρων, όσους εργάζονται στα εργαστήρια, όλους όσοι συνεισφέρουν στη Δημόσια Υγεία και στην ιδιωτική.

»Κάνω έκκληση, σε γιατρούς, νοσηλευτές και παραϊατρικό προσωπικό, να υποβάλουν αίτηση, να προσληφθούν με διετείς συμβάσεις και μετά να παραμείνουν στο Σύστημα Υγείας.

»Θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί, θα ενεργήσουμε όπως χρειαστεί, θα εφαρμόσουμε όποιο μέτρο χρειαστεί, για να προστατεύσουμε τους ανθρώπους μας.

»Είναι η ώρα ο καθένας μόνος του και όλοι μαζί εμείς οι Ελληνες, που έχουμε την ανθρωπιά και το φιλότιμο πάνω απ’ όλα, να γίνουμε τείχος προστασίας γι’ αυτούς που κινδυνεύουν».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News