159
Σημείο διαλογής ύποπτων κρουσμάτων κορονοϊού στο νοσοκομείο «Λαϊκό» | Intime

Αντιπρόεδρος ΕΟΔΥ για κορονοϊό: Ετοιμαστείτε για «σκληρό» Απρίλιο

Protagon Team Protagon Team 12 Μαρτίου 2020, 13:24
Σημείο διαλογής ύποπτων κρουσμάτων κορονοϊού στο νοσοκομείο «Λαϊκό»
|Intime

Αντιπρόεδρος ΕΟΔΥ για κορονοϊό: Ετοιμαστείτε για «σκληρό» Απρίλιο

Protagon Team Protagon Team 12 Μαρτίου 2020, 13:24

«Σκληρό μήνα» χαρακτήρισε τον Απρίλιο, μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο αντιπρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) Γιώργος Παναγιωτακόπουλος, καθώς αναμένεται κλιμάκωση της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα μας.

«Αναμένεται με επιστημονικούς όρους τον Απρίλιο να κλιμακωθεί η επιδημία. Γι΄αυτό θα είναι σκληρός μήνας. Πρέπει να περάσουμε σε μία φάση άμβλυνσης, πρέπει να αμβλύνουμε το κύμα της επιδημίας ώστε να μπορέσει το σύστημα υγείας να ανταποκριθεί και να έχουμε όσο το δυνατόν λιγότερες απώλειες κυρίως από τις ευπαθείς ομάδες, αλλά και από τον πληθυσμό γενικότερα» είπε μιλώντας ο κ. Παναγιωτακόπουλος.

Αναφερόμενος στη Ιταλία, η οποία είναι σε γενική καραντίνα, και εξηγώντας τι μπορεί να συνέβη και αυξήθηκαν τόσο απότομα τα κρούσματα τόνισε ότι «υπάρχουν υποθέσεις» και έδωσε τρεις λόγους: «Πρώτον η Ιταλία έχει πολύ γερασμένο πληθυσμό, ο μέσος όρος ηλικίας είναι πολύ αυξημένος. Δεύτερον είχε ήδη διεσπάρει ο ιός εντός των νοσοκομείων και άρα εντός των ευπαθών ομάδων, των νοσηλευομένων ασθενών και τρίτον η διασπορά δεν έγινε αντιληπτή εξαρχής», συμπλήρωσε ο ίδιος.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...