158
Ο Βλαντίμιρ Πούτιν σε συνάντηση που είχε με ρώσους επιστήμονες προ ημερών | Sputnik/Alexei Nikolskyi/Kremlin via REUTERS

Επίτιμος διδάκτορας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου ο Βλαντίμιρ Πούτιν

Protagon Team Protagon Team 14 Φεβρουαρίου 2018, 12:51
Ο Βλαντίμιρ Πούτιν σε συνάντηση που είχε με ρώσους επιστήμονες προ ημερών
|Sputnik/Alexei Nikolskyi/Kremlin via REUTERS

Επίτιμος διδάκτορας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου ο Βλαντίμιρ Πούτιν

Protagon Team Protagon Team 14 Φεβρουαρίου 2018, 12:51

Το Τμήμα Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών Καλαμάτας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου πρόκειται να αναγορεύσει τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν σε επίτιμο διδάκτορα.

Οπως αναφέρει την Τετάρτη η «Καθημερινή», η οποία επικαλείται υψηλόβαθμη πηγή του Ιδρύματος, πρόθεση του Τμήματος ήταν με την αναγόρευση να τονισθεί η σχέση που έχει ιστορικά η Ελλάδα με τη Ρωσία.

Η αναγόρευση θα γίνει την Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου στην Καλαμάτα και, όπως είναι μάλλον φυσικό, δεν θα παραστεί ο πρόεδρος της Ρωσίας.

Αντ’ αυτού θα παραστεί ο πρεσβευτής της Ρωσίας στην Ελλάδα Αντρέι Μασλόβ, ο οποίος θα εκφωνήσει ομιλία με θέμα «Ρωσία – Ελλάδα: Μαζί διά μέσου των αιώνων».

Χαιρετισμούς θα εκφωνήσει ο αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου Γιώργος Ανδρειωμένος, ο κοσμήτορα της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών και Πολιτισμικών Σπουδών Αλέξιος Σαββίδης, ο πρόεδρος του Τμήματος Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών Νικόλαος Ζαχαριάς και ο πρόεδρος του Τμήματος Φιλολογίας  Βασίλειος Κωνσταντινόπουλος.

Θα ακολουθήσει Laudatio του τιμωμένου από τον αναπληρωτή καθηγητή Νεότερης και Σύγχρονης Ιστορίας του πανεπιστημίου Θανάση Χρήστου.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News