158
Ο Βλαντίμιρ Πούτιν σε συνάντηση που είχε με ρώσους επιστήμονες προ ημερών | Sputnik/Alexei Nikolskyi/Kremlin via REUTERS

Επίτιμος διδάκτορας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου ο Βλαντίμιρ Πούτιν

Protagon Team Protagon Team 14 Φεβρουαρίου 2018, 12:51
Ο Βλαντίμιρ Πούτιν σε συνάντηση που είχε με ρώσους επιστήμονες προ ημερών
|Sputnik/Alexei Nikolskyi/Kremlin via REUTERS

Επίτιμος διδάκτορας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου ο Βλαντίμιρ Πούτιν

Protagon Team Protagon Team 14 Φεβρουαρίου 2018, 12:51

Το Τμήμα Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών Καλαμάτας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου πρόκειται να αναγορεύσει τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν σε επίτιμο διδάκτορα.

Οπως αναφέρει την Τετάρτη η «Καθημερινή», η οποία επικαλείται υψηλόβαθμη πηγή του Ιδρύματος, πρόθεση του Τμήματος ήταν με την αναγόρευση να τονισθεί η σχέση που έχει ιστορικά η Ελλάδα με τη Ρωσία.

Η αναγόρευση θα γίνει την Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου στην Καλαμάτα και, όπως είναι μάλλον φυσικό, δεν θα παραστεί ο πρόεδρος της Ρωσίας.

Αντ’ αυτού θα παραστεί ο πρεσβευτής της Ρωσίας στην Ελλάδα Αντρέι Μασλόβ, ο οποίος θα εκφωνήσει ομιλία με θέμα «Ρωσία – Ελλάδα: Μαζί διά μέσου των αιώνων».

Χαιρετισμούς θα εκφωνήσει ο αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου Γιώργος Ανδρειωμένος, ο κοσμήτορα της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών και Πολιτισμικών Σπουδών Αλέξιος Σαββίδης, ο πρόεδρος του Τμήματος Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών Νικόλαος Ζαχαριάς και ο πρόεδρος του Τμήματος Φιλολογίας  Βασίλειος Κωνσταντινόπουλος.

Θα ακολουθήσει Laudatio του τιμωμένου από τον αναπληρωτή καθηγητή Νεότερης και Σύγχρονης Ιστορίας του πανεπιστημίου Θανάση Χρήστου.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...