164
Εικόνες σαν και αυτή θα μείνουν ωστόσο να θυμίζουν την παρουσία των νεοναζί στη Βουλή των Ελλήνων | INTIMEnews

Επιτέλους Βουλή χωρίς Χρυσή Αυγή

Protagon Team Protagon Team 7 Ιουλίου 2019, 23:35
Εικόνες σαν και αυτή θα μείνουν ωστόσο να θυμίζουν την παρουσία των νεοναζί στη Βουλή των Ελλήνων
|INTIMEnews

Επιτέλους Βουλή χωρίς Χρυσή Αυγή

Protagon Team Protagon Team 7 Ιουλίου 2019, 23:35

Ανεξάρτητα από κομματικές προτιμήσεις και την αντίστοιχη αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος, η νέα Βουλή θα είναι σίγουρα μία καλύτερη Βουλή. Και αυτό διότι έπειτα από επτά χρόνια, στα βουλευτικά έδρανα δεν θα κάθονται πλέον με το γνωστό τραμπούκικο και αυτάρεσκο ύφος τους, οι νεοναζί της Χρυσής Αυγής.

Επτά ολόκληρα χρόνια από την πρώτη είσοδο της στη Βουλή με περίπου 440.000 ψήφους ( ποσοστό 6,97%) και 21 βουλευτές, και αφού τα ποσοστά της πλησίασαν ακόμα και την περιοχή του 10%, η Χρυσή Αυγή έμεινε εκτός, επιβεβαιώνοντας την τελική εκτίμηση της Singular Logic που έλεγε ότι δεν θα καταφέρει να πιάσει το όριο του 3%.

Με τελικό ποσοσό 2,93%, το νεοναζιστικό μόρφωμα έμεινε οριστικά εκτός κοινοβουλίου, σε μία εξέλιξη που έδωσε τέλος στην πιο μαύρη σελίδα της κοινοβουλευτικής ιστορίας του τόπου.

Ο καταποντισμός όμως της Χρυσής Αυγής στην κάλπη της 7ης Ιουλίου έχει και μία άλλη πτυχή, καθώς πλέον οι απολογίες των κορυφαίων στελεχών της ΧΑ στην πολύκροτη δίκη θα γίνουν δίχως να έχουν το προνόμιο της βουλευτικής ιδιότητας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...