239
Η Αντζελίνα Τζολί και οι μέλισσές της | Instagram

Επιτέλους, οι μέλισσες βρήκαν τη βασίλισσά τους!

Protagon Team Protagon Team 22 Μαΐου 2021, 13:00
Η Αντζελίνα Τζολί και οι μέλισσές της
|Instagram

Επιτέλους, οι μέλισσες βρήκαν τη βασίλισσά τους!

Protagon Team Protagon Team 22 Μαΐου 2021, 13:00

Τολμηρή, οπωσδήποτε. Για να παραμείνει, όμως, ατάραχη επί 18 λεπτά ενώ ένα σμάρι μέλισσες σεργιάνιζαν επάνω στο σώμα της, ακόμη και στο γλυκό πρόσωπό της, δείχνει ότι είναι και προσηλωμένη στο καθήκον – τουλάχιστον σε αυτό της επαγγελματικής φωτογράφισης.

Η πληροφορία ότι στις 20 Μαΐου, ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας τους, οι μέλισσες εγκατέλειψαν την κυψέλη τους, πήραν τις ρούγες και έφθασαν στο ατελιέ του φωτογράφου Νταν Γουίντερς επειδή αναγνώρισαν την Αντζελίνα Τζολί σαν βασίλισσά τους ελέγχεται για την αξιοπιστία της, ωστόσο δεν διακωμωδεί και τον λόγο για τον οποίο η χολιγουντιανή σταρ έπαιξε τον μελισσοκόμο χωρίς κανένα μέτρο προστασίας.

Το ζητούμενο ήταν μία όμορφη και δυνατή φωτογραφία της Οσκαρικής ηθοποιού –αυτή που ήδη απολαύσατε και την οποία έχει δημοσιεύσει το National Geographic– ώστε να ευαισθητοποιηθούν τα πλήθη (των… κηφήνων) όσον αφορά τον κίνδυνο εξαφάνισης των εντόμων και δη των μελισσών.

Η 45χρονη «πρεσβευτής καλής θελήσεως» της Υπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες «δεν τραβήχτηκε καθόλου, ούτε μία φορά» κατά τη διάρκεια της φωτογράφισης, είπε ο Γουίντερς, εκφράζοντας τον σεβασμό του για τον απαράμιλλο επαγγελματισμό της Τζολί. Αλλά και για τον ενθουσιασμό της, που εκφράστηκε με τις εξής δηλώσεις: «Αυτό που θεωρώ συναρπαστικό είναι ότι αντί να λέω ότι εξαφανίζονται οι μέλισσες και ορισμένα άλλα είδη, δραστηριοποιούμαι για να τα προστατέψω».

Ετσι κατέκτησε και τον όχι ευκαταφρόνητο τίτλο της «νονάς» του προγράμματος της Unesco-Guerlain που καλείται «Γυναίκες υπέρ των Μελισσών»

Δείτε το βίντεο από τη φωτογράφηση:

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...