241
φωτ. αρχείου | ΙΝΤΙΜΕnews

Επιστολή Πέτσα στους δημάρχους: Καθαρίστε χιόνια και φρεάτια

Protagon Team Protagon Team 28 Ιανουαρίου 2022, 14:48
φωτ. αρχείου
|ΙΝΤΙΜΕnews

Επιστολή Πέτσα στους δημάρχους: Καθαρίστε χιόνια και φρεάτια

Protagon Team Protagon Team 28 Ιανουαρίου 2022, 14:48

Μετά την παταγώδη αποτυχία (ένα δείγμα εδώ) της Τοπικής Αυτοδιοίκησης -πλην ελαχίστων εξαιρέσεων- να αντιμετωπίσει έστω και στοιχειωδώς τις συνέπειες της κακοκαιρίας «Ελπίς» και αφού σε πολλούς δήμους κάτοικοι περίμεναν μάταια επί μέρες να ανοίξουν έστω οι κεντρικοί δρόμοι -πόσω μάλλον αυτοί στις γειτονιές- και να καθαριστούν τα πεζοδρόμια-παγοδρόμια,  ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας έσπευσε να θέσει προ των ευθυνών τους τους τοπικούς άρχοντες εν όψει και της επερχόμενης νέας κακοκαιρίας το Σαββατοκύριακο.

Και για προλάβει τυχόν επανάληψη αντίστοιχων καταστάσεων με αυτές που οι περισσότεροι κάτοικοι της Αττικής έζησαν με την κακοκαιρία «Ελπιίς», ο αναπληρωτής υπουργός έστειλε επιστολή με συγκεκριμένες συστάσεις για την έγκαιρη προετοιμασία των δήμων.

Ετσι, με την επισήμανση ότι είναι επιβεβλημένο να μην επαναληφθούν οι όποιες δυσλειτουργίες παρατηρήθηκαν την τρέχουσα εβδομάδα, κ. Πέτσας κάλεσε τους ΟΤΑ όλης της χώρας να θέσουν σε εφαρμογή τα προβλεπόμενα σχέδια αυξημένης ετοιμότητας Πολιτικής Προστασίας, ενόψει της νέας κακοκαιρίας.

Σε επιστολή του προς τους δημάρχους και τους περιφερειάρχες, ο κ. Πέτσας ζητεί να επιταχυνθούν οι αποχιονισμοί σε όλους τους δήμους που επλήγησαν από την πρόσφατη χιονόπτωση, να καθαριστούν τα φρεάτια, καθώς και να απομακρυνθούν κλαδιά και πεσμένα δέντρα για να αποφευχθούν πλημμυρικά φαινόμενα ενόψει των αναμενόμενων ισχυρών βροχοπτώσεων.

«Με γνώμονα πάντοτε να στεκόμαστε υπεύθυνα δίπλα στους συμπολίτες μας και ιδιαίτερα στους πιο ευάλωτους, είμαι πεπεισμένος ότι θα ενεργήσετε άμεσα και με τον βέλτιστο δυνατό τρόπο στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων σας», καταλήγει στην επιστολή του ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...