181
| Intimenews/ΤΟΣΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Επίδομα θέρμανσης: Πότε θα καταβληθεί, τι αλλάζει στον υπολογισμό

Protagon Team Protagon Team 29 Οκτωβρίου 2019, 09:05
|Intimenews/ΤΟΣΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Επίδομα θέρμανσης: Πότε θα καταβληθεί, τι αλλάζει στον υπολογισμό

Protagon Team Protagon Team 29 Οκτωβρίου 2019, 09:05

Κοινή Υπουργική Απόφαση με λεπτομέρειες για το φετινό επίδομα θέρμανσης αναμένεται να εκδοθεί εντός της ημέρας σήμερα Τρίτη, ενώ θα οριστούν και οι ημερομηνίες κατά τις οποίες θα καταβληθεί το ποσό στους δικαιούχους.

Φέτος θα υπάρξουν κάποιες αλλαγές στον τρόπο υπολογισμού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ύψος του επιδόματος δεν θα εξαρτάται από την επιφάνεια (τα τετραγωνικά μέτρα) της κύριας κατοικίας όπως μέχρι και πέρυσι, αλλά αποκλειστικά από τη γεωγραφική ζώνη, το εισόδημα και την οικογενειακή κατάσταση του κάθε νοικοκυριού.

Ακόμη, το ποσό του επιδόματος θέρμανσης θα καταβάλλεται με την υποβολή αίτησης χωρίς να χρειάζεται να προχωρήσει το νοικοκυριό στην αγορά του καυσίμου.

Επίδομα θέρμανσης θα δικαιούνται: οι άγαμοι με ετήσιο οικογενειακό εισόδημα 12.000 ευρώ και περιουσία έως 130.000 ευρώ, οι έγγαμοι με εισόδημα 20.000 ευρώ και περιουσία έως 250.000 ευρώ και οι μονογονεϊκές οικογένειες με εισόδημα 22.000 ευρώ και περιουσία επίσης έως 250.000 ευρώ.

Τα ποσά του επιδόματος θέρμανσης θα κυμαίνονται από 64 έως 440 ευρώ και θα καταβληθούν πριν από τα Χριστούγεννα.

Oπως και τις άλλες χρονιές, η αίτηση θα γίνεται ηλεκτρονικά από την πλατφόρμα της ΑΑΔΕ η οποία θα ανοίξει μέχρι τα μέσα του Νοεμβρίου.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...