444
Ο Αδωνις Γεωργιάδης στο τετ α τετ με τον γερουσιαστή Ρόμπερτ Μενέντεζ | υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων

Επενδύσεις: Ο Αδωνις είδε Γουίλμπουρ Ρος και γερουσιαστή Μενέντεζ στην Ουάσινγκτον

Protagon Team Protagon Team 19 Νοεμβρίου 2019, 12:00
Ο Αδωνις Γεωργιάδης στο τετ α τετ με τον γερουσιαστή Ρόμπερτ Μενέντεζ
|υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων

Επενδύσεις: Ο Αδωνις είδε Γουίλμπουρ Ρος και γερουσιαστή Μενέντεζ στην Ουάσινγκτον

Protagon Team Protagon Team 19 Νοεμβρίου 2019, 12:00

Με το βλέμμα στην επενδυτική «ανάσταση» της Ελλάδας, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Αδωνις Γεωργιάδης, είχε σειρά συναντήσεων στην Ουάσινγκτον με τον υπουργό Εμπορίου Γουίλμπουρ Ρος, αλλά και τον γερουσιαστή Ρόμπερτ Μενέντεζ στο πλαίσιο της συμμετοχής τους στο συνέδριο του Delphi Forum και της «Καθημερινής», υπό τον τίτλο «Southeast Europe & East Med: New strategies, New perspectives».

Είχε προηγηθεί η ευγενική προειδοποίηση από τον υπουργό Εμπορίου των ΗΠΑ για την αυξανόμενη συνεργασία της Ελλάδας με την Κίνα, που όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, «θα μπορούσε να έχει μακροπρόθεσμους κινδύνους».

«Η Ελλάδα μοιάζει με ένα φοίνικα. Λαμβάνει δάνεια με χαμηλότερο κόστος από την Ιταλία σε ποσοστό χαμηλότερο από τα αμερικανικά κρατικά ομόλογα. Έχει πλεόνασμα του προϋπολογισμού πάνω από τις προσδοκίες, είναι από τις πιο ραγδαία αναπτυσσόμενες οικονομίες στην Ευρωπαϊκή Ένωση και απολαμβάνει χαμηλής ανεργίας», «δεν πρέπει να πέσει στην [κινεζική] παγίδα», σημείωσε ο κ. Ρος, με τον υπουργό Ανάπτυξης Αδωνι Γεωργιάδη να του απαντά λίγο αργότερα λέγοντας ότι η χώρα μας  καλωσορίζει κάθε ξένη επένδυση, παραμένοντας πάντα στον πυρήνα της δυτικής συμμαχίας.

Οσοι εμπιστεύθηκαν την Ελλάδα στα χρόνια της κρίσης, κέρδισαν, ήταν η χαρακτηριστική του επισήμανση.

Ο υπουργός Ανάπτυξης απηύθυνε εκ νέου κάλεσμα στη διεθνή επενδυτική κοινότητα να στρέψει το ενδιαφέρον της στις νέες οικονομικές ευκαιρίες που αναδύονται στη χώρα μας.

«Αν κάποιος σκέφτεται να έρθει να επενδύσει στην Ελλάδα, θα έλεγα ότι αυτή είναι η σωστή στιγμή. Θέλουμε να καλέσουμε τους Ελληνοαμερικανούς να έρθουν να επενδύσουν στην Ελλάδα. Αλλά αυτό που προσπαθούμε να κάνουμε δεν είναι να πείσουμε κάποιον να έρθει να επενδύσει για πατριωτικούς λόγους. Μεταμορφώνουμε το επιχειρηματικό περιβάλλον στην Ελλάδα με έναν πολύ φιλικό προς τις επιχειρήσεις τρόπο και κάνουμε τις συνθήκες ώριμες ώστε ένας σοβαρός επενδυτής να έρθει και να βρει καλές ευκαιρίες για τις επιχειρήσεις του», επεσήμανε στην ομιλία του ο κ. Γεωργιάδης.

Ο υπουργός στάθηκε ιδιαίτερα στο γεγονός ότι η Ελλάδα έχει εξασφαλίσει την πολιτική σταθερότητα και διαθέτει μια κυβέρνηση με ορίζοντα τετραετίας, η οποία έχει λάβει μια σαφή μεταρρυθμιστική εντολή με στόχο την προσέλκυση ξένων επενδύσεων:

«Καταρχήν, έχουμε πλήρη πολιτική σταθερότητα… Έτσι, μετά από 10 ταραχώδη χρόνια, έχουμε τώρα μια σταθερή κυβέρνηση που έχει μια σαφή εντολή κυβέρνησης για τέσσερα χρόνια… Δεύτερον, κερδίσαμε τις εκλογές με τη σωστή ατζέντα. Δεν είπαμε στους ανθρώπους να μας ψηφίσουν για να τους προσλάβουμε στον δημόσιο τομέα και για να σταματήσουμε τις ιδιωτικοποιήσεις. Είπαμε ψηφίστε εμάς για να επιταχύνουμε τις ιδιωτικοποιήσεις», τόνισε μεταξύ άλλων.

Οσον αφορά το κομμάτι των ιδιωτικοποιήσεων ο κ. Γεωργιάδης  αναφέρθηκε εκτενώς στο πρόγραμμα για την ιδιωτικοποίηση του ΔΕΣΦΑ.

Επανέλεβα εξάλλου ότι η κυβέρνηση στηρίζει το project του αγωγού «EastMed», καθώς, όπως σημείωσε, «το σχέδιο αυτό θα βοηθήσει την Ευρωπαϊκή Ένωση να γίνει μια αγορά φυσικού αερίου λιγότερο εξαρτημένη από το ρωσικό φυσικό αέριο».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...