272
|

Μυτιληναίος: Νέα δεδομένα με την έκδοση 5ετούς ομολόγου €500 εκατ.

Protagon Team Protagon Team 19 Νοεμβρίου 2019, 11:19

Μυτιληναίος: Νέα δεδομένα με την έκδοση 5ετούς ομολόγου €500 εκατ.

Protagon Team Protagon Team 19 Νοεμβρίου 2019, 11:19

Την έκδοση ομολόγου 5ετούς διάρκειας (με λήξη το 2024), ύψους 500 εκατ. ευρώ, μέσω της θυγατρικής στο Λουξεμβούργο, Mytilneos Financial Partners, ανακοίνωσε η Μυτιληναίος Α.Ε..

Σύμφωνα με εκτιμήσεις της αγοράς, το κουπόνι αναμένεται να κυμανθεί στην περιοχή του 2%.

Σε συνέχεια της ανακοίνωσηw για την έκδοση του ευρωομολόγου, ο S&P αξιολογεί την Μυτιληναίος με BB- σταθερό outlook εκτιμώντας ότι η κερδοφορία της θα παραμείνει σταθερή στα επόμενα χρόνια και η εταιρεία θα προχωρήσει με το επενδυτικό της πρόγραμμα.

Εκτίμηση του οίκου είναι το συνολικό προσαρμοσμένο χρέος θα ανέλθει στα 1,050 δισ. ευρώ μετά την έκδοση του ευρωομολόγου.

Αξιολόγηση «ΒΒ» με σταθερές προοπτικές δίνει στην εταιρεία και ο οίκος αξιολόγησης Fitch Rating που εκτιμά ότι η Μυτιληναίος θα προχωρήσει με αύξηση των κεφαλαιακών δαπανών και μικρές εξαγορές, διατηρώντας ένα συντηρητικό χρηματοοικονομικό προφίλ.

Η ανακοίνωση

Η ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ Α.Ε. (η «Mytilineos») ανακοινώνει ότι η άμεση θυγατρική της εταιρεία με έδρα στο Λουξεμβούργο, Mytilineos Financial Partners S.A. (η«Εκδότρια»), προτίθεται να προβεί στην έκδοση και διάθεση ομολογιών ονομαστικής αξίας €500 εκατομμυρίων με λήξη το 2024 (η «Έκδοση» κα οι«Ομολογίες» αντίστοιχα), υπό την επιφύλαξη των συνθηκών της αγοράς και της ζήτησης.
Τα κεφάλαια που θα αντληθούν από την Έκδοση θα διατεθούν για τη χρηματοδότηση γενικών εταιρικών σκοπών και την καταβολή των προμηθειών και εξόδων της Έκδοσης.
Οι Citigroup Global Markets Limited, HSBC Bank plc και J.P. Morgan Securities plc θα ενεργήσουν ως Ενεργοί Συνδιαχειριστές του Βιβλίου Προσφορών (Joint Physical Bookrunners), οι Credit Suisse Securities (Europe) Limited, Goldman Sachs International και Nomura International plc θα ενεργήσουν ως Συνδιαχειριστές του Βιβλίου Προσφορών (Joint Bookrunners) και οι Alpha Bank A.E., Eurobank Ergasias S.A.¸ Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος Α.Ε. και Τράπεζα Πειραιώς Α.Ε. θα ενεργήσουν ως Επικεφαλής Διαχειριστές (Lead Managers).

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...