138
Η επανεκλογή Ντογιάκου εκλαμβάνεται ως απάντηση της Δικαιοσύνης στις προσπάθειες ελέγχου | SOOC

Επανεξελέγη ο Ισίδωρος Ντογιάκος!

Protagon Team Protagon Team 17 Σεπτεμβρίου 2016, 14:46
Η επανεκλογή Ντογιάκου εκλαμβάνεται ως απάντηση της Δικαιοσύνης στις προσπάθειες ελέγχου
|SOOC

Επανεξελέγη ο Ισίδωρος Ντογιάκος!

Protagon Team Protagon Team 17 Σεπτεμβρίου 2016, 14:46

Ο Ισίδωρος Ντογιάκος τελικώς κατήλθε την τελευταία στιγμή υποψήφιος για τη θέση του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Εφετών, αφού ο Αρειος Πάγος εγγράφως διαβεβαίωσε ότι δεν έχει κώλυμα εκλογής, καθώς, μέχρι την εκλογική διαδικασία, δεν του είχε επιδοθεί η πειθαρχική καταδίκη που του επιβλήθηκε από το Δευτεροβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο του Αρείου Πάγου .

Η πειθαρχική του καταδίκη, που θα είχε ως αποτέλεσμα την έκπτωσή του από τη θέση του προϊσταμένου αλλά και τη μη συμμετοχή στις εκλογές, προκάλεσε έντονες αντιδράσεις από κόμματα της αντιπολίτευσης, ενώ ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος αρνήθηκε τα καταγγελλόμενα για παρεμβάσεις στο έργο της Δικαιοσύνης.

Σύμφωνα με τα επίσημα αποτελέσματα ο Ισίδωρος Ντογιάκος έλαβε 39 ψήφους επί 82 ψηφισάντων και εξελέγη, ενώ ο Αντώνιος Λιόγας έλαβε 30 ψήφους και η Γεωργία Τσατάνη 7 ψήφους. Μένει τώρα να φανεί αν το υπουργείο Δικαιοσύνης, που είχε κινήσει τις πειθαρχικές διαδικασίες, ασκώντας έφεση σε προηγούμενη απόφαση, θα αναλάβει νέες πρωτοβουλίες…

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...