561
Και να που οι βοσκότοποι έγιναν κομμάτι του πολιτικού ρεπορτάζ. Μαζί με τον σανό... | youtube

Νέες αποκαλύψεις για τα «βοσκοτόπια» Καλογρίτσα

Protagon Team Protagon Team 17 Σεπτεμβρίου 2016, 11:28
Και να που οι βοσκότοποι έγιναν κομμάτι του πολιτικού ρεπορτάζ. Μαζί με τον σανό...
|youtube

Νέες αποκαλύψεις για τα «βοσκοτόπια» Καλογρίτσα

Protagon Team Protagon Team 17 Σεπτεμβρίου 2016, 11:28

Νέες αποκαλύψεις, που δεν είναι δυνατό να μείνουν ασχολίαστες από την κυβέρνηση, έρχονται στη δημοσιότητα σχετικά με τη δήλωση «πόθεν έσχες» του επιχειρηματία Ιωάννη-Βλαδίμηρου Καλογρίτσα, ο οποίος είναι υπερθεματιστής για την απόκτηση τηλεοπτικής άδειας. Οπως έγινε γνωστό, ο κ. Καλογρίτσας έχει συμπεριλάβει στη δήλωση του βοσκοτόπους στην Ιθάκη, ιδιοκτησίας εταιρείας που ανήκει σε φιλικό του πρόσωπο, το οποίο και τους παραχωρεί προς πώληση αν αυτό απαιτηθεί. Οι βοσκότοποι αποτιμώνται σε 100 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Alpha ο κ. Καραμπάτσος που φέρεται να εξουσιοδοτεί τον κ.Καλογρίτσα να χρησιμοποιήσει ως εγγύηση το ακίνητο για να αποδείξει ότι έχει τα χρήματα για την απόκτηση της τηλεοπτικής άδειας, είναι ιδιοκτήτης εταιρείας με άγνωστη έδρα και διοικητικό συμβούλιο. Ο ίδιος είχε επιχειρήσει κατά το παρελθόν να εντάξει αυτήν την έκταση σε επιδοτούμενο πλαίσιο κινήτρων, ωστόσο δεν κατάφερε ποτέ να συγκεντρώσει τα χρήματα που απαιτούνται για την εξέταση της αίτησης.

Οπως αποκαλύπτει το Star, ο κ. Καλογρίτσας προσέφερε εγγύηση ενός ακόμη ακινήτου, ιδιοκτησίας  Ανδρέα και Αντωνίας Δενδρινού, το γένος Νικολαϊδου με πληρεξούσιο της δεύτερης. Η γυναίκα έχει πεθάνει από το 2011 και ως εκ τούτου δεν θα μπορούσε να υπογράψει πληρεξούσιο το 2016… Τέλος, σύμφωνα πάντα με το Star, ο κ. Καλογρίτσας έλαβε λίγες μέρες πριν τον διαγωνισμό δάνειο από την Attica Bank, η οποία ελέγχεται αποκλειστικά από την κυβέρνηση.

Παράλληλα, εξαιρετικά χαμηλή σε σχέση με την αξία που εμφάνισε να έχει εκτιμηθεί στο πόθεν έσχες του επιχειρηματία Ιωάννη- Βλαδίμηρου Καλογρίτσα, έχει το βοσκοτόπι των 5.029 στρεμμάτων στην Ιθάκη. Στον Alpha παρουσιάστηκε και συμβόλαιο σύμφωνα με το οποίο, προ κρίσης, ο ιδιοκτήτης της έκτασης Σπύρος Καραμπάτσος είχε αγοράσει εκτάσεις προς 373 ευρώ το στρέμμα – πράγμα, που σύμφωνα με το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού δείχνει ότι σε καμία περίπτωση δεν μπορεί η συνολική έκταση να έχει εμπορική αξία 20.000 ευρώ το στρέμμα.

Στην κυβέρνηση βρίσκονται πλέον σε δύσκολη θέση, ιδιαίτερα ο Νίκος Παππάς. Αλλωστε κανένας δεν έκρυβε και την «προνομιακή» σχέση του επιχειρηματία Καλογρίτσα με την κυβέρνηση. Πάντως ο Πάνος Καμμένος, που είχε εναντιωθεί στη συμμετοχή Καλογρίτσα στο διαγωνισμό, συνέχισε τις σκωπτικού τύπου καταγγελίες…

Και ο Χρήστος Σπίρτζης, κουμπάρος του επιχειρηματία, υποχρεώθηκε να δηλώσει πως αν έχει παρανομήσει, τότε πρέπει να αποκλειστεί.

«Αν είναι παράνομο αυτό που έκανε ο Καλογρίτσας με τον χρόνο της εγγυητικής ή με το αγροτεμάχιο στο πόθεν έσχες, ας αποκλειστεί. Τους διαγωνισμούς τους κάνουν συγκεκριμένες επιτροπές που έχουν και την ευθύνη. Οι άνθρωποι που ελέγχουν αυτές τις επιτροπές δεν είναι κατευθυνόμενοι. Αν ισχύει ότι η επιτροπή μερολήπτησε, υπάρχει δευτεροβάθμια επιτροπή ενστάσεων. Δύο εκπρόσωποι των καναλιών έκαναν ενστάσεις και μπήκαν στη διαδικασία. Υπάρχουν τα δικαστικά όργανα που ελέγχουν αυτές τις ιστορίες. Όποτε γίνεται διαγωνισμός, τα αρμόδια δικαστήρια αποφασίζουν αν κάποιος διαγωνιζόμενος έχει ευνοηθεί. Είναι έξω από τη λογική μου όλο αυτό που γίνεται.»

Tα ασφαλιστικά μέτρα
Στο μεταξύ ολοκληρώθηκε το βράδυ της Παρασκευής στο ΣτΕ η συζήτηση επί των αιτήσεων ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσαν οι εταιρείες που έλαβαν μέρος στο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες.

Η εταιρεία ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ του Βαγγέλη Μαρινάκη κατέθεσε 3 παρεμβάσεις σε βάρος άλλων  τηλεοπτικών σταθμών παλιών και νέων, ενώ η Dimera Investment Limited συμφερόντων του Ιβάν Σαββίδη κατέθεσε 5 παρεμβάσεις. Η τηλεοπτική εταιρεία του Ιωάννη Καλογρίτσα κατέθεσε 5 παρεμβάσεις, ο   Αlpha κατέθεσε 4, ο Antenna κατέθεσε 3 και ο ΣΚΑΙ κατέθεσε 5 παρεμβάσεις.

Τέλος η Κυπριακή εταιρεία «Ανεξάρτητος Πάροχος Τηλεοπτικού» συμφερόντων του  Γιάννη Βαρδινογιάννη κατέθεσε 3 παρεμβάσεις.
Δικαστικές πηγές εκτιμούν ότι οι αποφάσεις επί των συγκεκριμένων αιτήσεων θα εκδοθούν το αργότερο σε 15 έως 20 ήμερες.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...