352
Ο Τζίμι Φάλον ελέγχει αν ο Τραμπ φοράει περούκα | youtube

Προβάδισμα Χίλαρι με τέσσερις μονάδες

Protagon Team Protagon Team 17 Σεπτεμβρίου 2016, 10:24
Ο Τζίμι Φάλον ελέγχει αν ο Τραμπ φοράει περούκα
|youtube

Προβάδισμα Χίλαρι με τέσσερις μονάδες

Protagon Team Protagon Team 17 Σεπτεμβρίου 2016, 10:24

Η υποψήφια των Δημοκρατικών για τις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον προηγείται κατά τέσσερις μονάδες του αντιπάλου της υποψηφίου των Ρεπουμπλικάνων Ντόναλντ Τραμπ, σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας Ipsos για λογαριασμό του πρακτορείου ειδήσεων Reuters, ενώ η πρόσφατη περιπέτεια με την υγεία της δεν φαίνεται να επηρεάζει τους υποστηρικτές της.

Σύμφωνα με την έρευνα, που διεξήχθη από τις 9 έως τις 15 Σεπτεμβρίου, το 42% των πιθανών ψηφοφόρων τάσσεται υπέρ της πρώην Πρώτης Κυρίας των ΗΠΑ, ενώ το 38% υπέρ του Τραμπ.

Η Κλίντον, που στις περισσότερες σφυγμομετρήσεις της κυλιόμενης δημοσκόπησης της εταιρείας, διατηρεί ένα προβάδισμα έναντι του Ρεπουμπλικάνου αντιπάλου της έπειτα από το τέλος Ιουλίου, επανέκτησε το προβάδισμα αυτή την εβδομάδα έπειτα την μείωση της διαφοράς των δύο υποψηφίων στα τέλη Αυγούστου.

Η υποψήφια των Δημοκρατικών καταγράφει προβάδισμα ανάμεσα στις μειονότητες, τις γυναίκες, τους ανθρώπους με εισόδημα άνω των 75.000 δολαρίων το χρόνο και όσους χαρακτηρίζονται από μετριοπαθείς πολιτικές πεποιθήσεις. Ο Τραμπ εμφανίζεται να είναι προηγείται ανάμεσα στους λευκούς, τους άνδρες, τους συχνά εκκλησιαζόμενους και όσους βρίσκονται κοντά σε ηλικία συνταξιοδότησης.

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε μέσω του επιτελείου της καμπάνιας του ότι δεν υιοθετεί τη θεωρία ότι το πιστοποιητικό γέννησης του Αμερικανού προέδρου είναι πλαστό. Μάλιστα έσπευσε να συμπληρώσει ότι η σχετική φημολογία ξεκίνησε από τη Χίλαρι Κλίντον, όταν οι δυο τους διεκδικούσαν το χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος.

Επίσης ο Τραμπ έδωσε στη δημοσιότητα στοιχεία από τον ιατρικό του φάκελο. Σύμφωνα με αυτά, ο Ρεπουμπλικανός πολιτικός είναι υπέρβαρος, ενώ λαμβάνει και φαρμακευτική αγωγή για τη μείωση της των επιπέδων χοληστερόλης στο αίμα του. Ωστόσο, σε γενικές γραμμές εμφανίζεται, σύμφωνα με τον ιατρό του, να είναι «σε εξαιρετική κατάσταση» σε ό,τι αφορά την υγεία του.
Σε αντίστοιχη κατάσταση φάνηκε και όσον αφορά τα κέφια του καθώς εμφανίστηκε στην εκπομπή του Τζίμι Φάλον και δέχθηκε ο παρουσιαστής να του ανακατέψει τα μαλλιά, προκειμένου να διαπιστώσει ότι είναι αληθινά.

https://www.youtube.com/watch?v=u0BYqzdiuJc

Να στηρίξουν τη Χίλαρι Κλίντον για την προεδρία των ΗΠΑ ζήτησε η Πρώτη Κυρία Μισέλ Ομπάμα, υπογραμμίζοντας ότι δεν κατανοεί την έλλειψη ενθουσιασμού που ορισμένοι επιδεικνύουν προς το πρόσωπό της. «Oταν ακούω πολίτες να λένε ότι δεν τους ενθουσιάζει, δεν συμφωνώ. Η Χίλαρι με εμπνέει!» δήλωσε η Μισέλ Ομπάμα, αναφέροντας ως παραδείγματα «την συνέπειά της, την καρδιά της, το θάρρος της».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...