828
Από αριστερά προς τα δεξιά: Τζέιμς, Σίβερν (Λαίδη Λουίζ), Μία Τίνταλ, Πριγκίπισσα Σαρλότ (στα πόδια της Βασίλισσας Ελισάβετ), Σαβάνα Φίλιπς, Πρίγκηπας Γεώργιος και Ισλα Φίλιπς | Getty Images

Ενενήντα κεράκια για τη Βασίλισσα Ελισάβετ

Protagon Team Protagon Team 21 Απριλίου 2016, 12:01
Από αριστερά προς τα δεξιά: Τζέιμς, Σίβερν (Λαίδη Λουίζ), Μία Τίνταλ, Πριγκίπισσα Σαρλότ (στα πόδια της Βασίλισσας Ελισάβετ), Σαβάνα Φίλιπς, Πρίγκηπας Γεώργιος και Ισλα Φίλιπς
|Getty Images

Ενενήντα κεράκια για τη Βασίλισσα Ελισάβετ

Protagon Team Protagon Team 21 Απριλίου 2016, 12:01

Κάποια στιγμή έρχεται η ώρα που περνάς το μεταίχμιο του ρόλου που υπηρετείς και της θέσης που κατέχεις και απλώς ζεις τις καθημερινές στιγμές. Με τα παιδιά σου, με τα εγγόνια σου, με τα δισέγγονά σου. Αυτό κάνει η Βασίλισσα Ελισάβετ τα τελευταία χρόνια.

Η κάτοχος του βρετανικού θρόνου κλείνει σήμερα 90 Απρίληδες ζωής και γιορτάζει τα γενέθλιά της με τον πιο ανθρώπινο τρόπο. Φωτογραφίζεται με τα δισέγγονά της και αποδεικνύει πως κάποια πράγματα είναι πολύ πιο σημαντικά από τα ορισμένα κιλά χρυσάφι σε ένα στέμμα, από τα διαμάντια και τα ρουμπίνια που κοσμούν την μπιζουτιέρα της.

Η γυναίκα που τη φωτογράφισε δεν είναι άλλη από την Ανι Λίμποβιτς, τη διάσημη φωτογράφο που αναλαμβάνει και τα περισσότερα project μεγάλων εταιρειών για ημερολόγια, promotion, πορτραίτα. Το λεύκωμα με τις φωτογραφίες της Βασίλισσας Ελισάβετ κυκλοφόρησε από το Παλάτι του Μπάκιγχαμ, σε πολυτελή έκδοση, με δερμάτινη βιβλιοδεσία και με πολύτιμα πετράδια πάνω! Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η Λίμποβιτς κάθεται απέναντι στην Βασίλισσα της Κοινοπολιτείας, αφού το ίδιο είχε γίνει και το 2007, στο Crowngate, όταν δηλαδή αρκετοί παραγωγοί του BBC είχαν αναγκαστεί να παραιτηθούν γιατί τα παρασκήνια εκείνης της φωτογράφισης διέρρευσαν στα ΜΜΕ, με αποτέλεσμα την οργή του Παλατιού.

Στο λεύκωμα περιλαμβάνεται η Βασίλισσα Ελισάβετ σε προσωπικές στιγμές στο Κάστρο του Γουίντσδορ, την προσωπική της εξοχική κατοικία δηλαδή. Θα τη δείτε να φωτογραφίζεται με τα σκυλιά της, τα τέσσερα αγαπημένα της σκυλιά, ενώ όπως καταλαβαίνετε, τα αφιερώματα στα βρετανικά media δίνουν και παίρνουν.

WINDSOR, ENGLAND - APRIL 20:  SOCIAL MEDIA OUT. Conditions of use: This image may be used free of charge, internationally, for 21 days from release, until 12th May 2016.  For use or reproduction in any format on any platform after this date, please refer to Royal Communications for approval.  In this handout official photograph provided by Buckingham Palace to mark her 90th birthday, Queen Elizabeth II poses in the private grounds of Windsor Castle on the steps at the rear of the East Terrace and East Garden with four of her dogs: clockwise from top left Willow (corgi), Vulcan (dorgie), Candy (dorgie) and Holly (corgi) on April 20, 2016. (Photo by Annie Leibovitz via Getty Images)
Ο Γουίλοου (πάνω δεξιά), ο Βάλκαν (πάνω αριστερά), η Κάντι (κάτω δεξιά) και η Χόλι (κάτω αριστερά). Τα τέσσερα αγαπημένα σκυλιά της Βασίλισσας Ελισάβετ / photo: Getty Images

Ωστόσο, τα φετινά γενέθλια της Βασίλισσας Ελισάβετ αναμένεται να εορταστούν σε χαμηλούς τόνους. Με βάση τα όσα έχουν προγραμματιστεί, τίποτα δεν θα θυμίζει τη λάμψη και την αίγλη του παρελθόντος, αφού το Παλάτι αποφάσισε να απέχει από τις πολλές πολυτέλειες και τις πολλές σπατάλες. Οχι φυσικά πως τα όσα θα γίνουν δεν θα είναι πολυτελή. Απλώς δεν θα είναι… προκλητικά για τον μέσο βρετανό που κάνει οικονομία.

Στο δείπνο θα λάβουν μέρος αρκετά μέλη του Βασιλικού Οίκου, ενώ τη διοργάνωση έχει αναλάβει ο Πρίγκηπας Κάρολος, ο οποίος είναι και ο διάδοχός της.

Και να φανταστείτε πως αυτό είναι το ανεπίσημο πάρτι. Αφορά τα… βιολογικά γενέθλια της Βασίλισσας Ελισάβετ, η οποία εκ του ρόλου της έχει και δεύτερα γενέθλια μέσα στο έτος. Τα επίσημα θα εορταστούν τον Ιούνιο με τις απονομές τιμών και το τεράστιο street party στους δρόμους του Λονδίνου, αλλά και άλλων πόλεων. Εκεί να δείτε χλιδή.

Από τα ευχετήρια μηνύματα που, ήδη, έχουν αρχίσει να προβάλλονται στα βρετανικά ΜΜΕ ξεχωρίζουν αυτά του Πρίγκηπα Ουίλαιμ, του Δούκα του Κέιμπριτζ. Ο εγγονός της Βασίλισσας Ελισάβετ μίλησε για το πόσο σημαντική ήταν η υποστήριξη που έχει λάβει στο παρελθόν από τη Βασίλισσα Ελισάβετ και για το πόσο αφοσιωμένη είναι στα καθήκοντά της και στον ρόλο που έχει να επιτελέσει.


Η ηλικία  και τα… γονίδια

Στο μεταξύ, στα διάφορα αφιερώματα που γίνονται στα βρετανικά Μέσα, υπάρχουν κι αυτά που αναλύουν τα χρόνια που έχει ζήσει, ήδη, η Βασίλισσα Ελισάβετ και τους… λόγους πίσω από τη βιολογική αντοχή της. Οπως αναφέρει στο BBC η Σάρα Χάρπερ, Καθηγήτρια στο Oxford Institute of Population Ageing, αυτό οφείλεται εν πολλοίς στα γονίδια που έχει κληρονομήσει από τη μητέρα της, η οποία είχε ζήσει μέχρι τα 101 της.

_89313148_queenwithmother_new
Η Βασίλισσα Ελισάβετ με τη μητέρα της

Κι όλα αυτά, ενώ ο πατέρας της –ο Γεώργιος ο Εκτος- είχε ζήσει μόνο μέχρι τα 57 του, ενώ ο παππούς της –ο Γεώργιος ο Πέμπτος- πέθανε στα 70 του. Ωστόσο, και οι δύο πέθαναν όχι από… γηρατειά, αλλά εξαιτίας των επιπτώσεων του καπνίσματος. Και οι δύο ήταν μανιώδεις καπνιστές.

Στο μεταξύ, στην Αγγλία βρίσκεται και ο Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στη χώρα και θα γευματίσει την Παρασκευής με τη Βασίλισσα Ελισάβετ. Το… event θα γίνει μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας και στο τραπέζι θα καθήσουν μαζί τους η Μισέλ Ομπάμα και ο Πρίγκηπας Φίλιππος. Το ίδιο βράδυ θα δειπνήσουν με τον πρίγκιπα Ουίλιαμ, τη σύζυγό του Κέιτ και τον πρίγκηπα Χάρι στο παλάτι Κένσινγκτον, είπε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Τζος Ερνεστ.


Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...