326
| REUTERS

Από το αλάθητο στο twitter/ Ενας Πάπας… μα τι Πάπας!

Protagon Team Protagon Team 15 Απριλίου 2016, 14:52

Από το αλάθητο στο twitter/ Ενας Πάπας… μα τι Πάπας!

Protagon Team Protagon Team 15 Απριλίου 2016, 14:52

Ο κατά κόσμον Χόρχε Μάριο Μπεργκόλιο είναι σχεδόν 80 ετών κι όμως είναι ο πιο χαρισματικός, ο πιο προσηνής και γεμάτος ενέργεια Πάπας που γνώρισε η Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία ως σήμερα. Γεννήθηκε στην Αργεντινή και σπούδασε φιλοσοφία. Το κονκλάβιο των καρδιναλίων τον ανέδειξε στην κορυφή του Βατικανού στις 13 Μαρτίου 2013 – και επέλεξε το όνομα Φραγκίσκος προς τιμήν του Αγίου Φραγκίσκου της Ασίζης. Εξήγησε στα μέσα ενημέρωσης ότι επέλεξε αυτό το όνομα γιατί για εκείνον αντιπροσωπεύει τον άνθρωπο της φτώχειας, τον άνθρωπο της ειρήνης, τον άνθρωπο που αγαπά και προστατεύει τη δημιουργία.

Κάποτε οι αναφορές μας στον Πάπα περιορίζονταν στην αγιότητα και το αλάθητό του όταν θέλαμε να ειρωνευτούμε κάποιον. Σήμερα ο Πάπας, αυτός ο Πάπας, μας απασχολεί σχεδόν καθημερινά με το πρόγραμμά του, με τη δράση, με τις δηλώσεις του, με τον τρόπο του.

Αρκετοί κάνουν λόγο για τα επικοινωνιακά του τεχνάσματα. Για άλλους είναι απλώς ο εαυτός του, έχει σπάσει τη σύμβαση και δεν έχει χωρέσει στο καλούπι του προκαθήμενου της ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας όπως κανείς θα περίμενε. Ο Πάπας Φραγκίσκος συμπεριφέρεται σαν κάτι περισσότερο από κανονικός άνθρωπος. Ηταν όταν εξελέγη που πήρε το λεωφορείο με τους άλλους επισκόπους και πήγε στο ξενοδοχείο όπου διέμενε κατά τη διάρκεια του κονκλαβίου για να πληρώσει τον λογαριασμό του. Υστερα αρνήθηκε να φορέσει τα παραδοσιακά κόκκινα παπούτσια του Πάπα, να διαμείνει στα παπικά διαμερίσματα ενώ αποφάσισε να μετακινείται με ένα μεταχειρισμένο και όχι με την παπική Mercedes.

Ο Πάπας Φραγκίσκος έχει λογαριασμό στο twitter @Pontifex με περισσότερους από 9 εκατ. ακόλουθους, είναι εξοικειωμένος με τις κάμερες και δεν αρνείται να βγάλει selfie, αφήνει να τον αγκαλιάσουν, ανταποδίδει τις αγκαλιές, πλένει τα πόδια φυλακισμένων και τα προσκυνά συμβολικά, αγκαλιάζει τα πρόσωπα παραμορφωμένων ανθρώπων, μιλά ηχηρά για τη διαφορετικότητα, δε διστάζει να φορέσει μια κόκκινη μπάλα στη μύτη και να φωτογραφηθεί σαν κλόουν δίπλα σε ένα νιόπαντρο ζευγάρι, φορά σομπρέρο, τζόκει και κράνος πυροσβέστη, σχηματίζει με τα δάχτυλά του μια καρδιά σαν 15χρονο… εμπνέει άνδρες και γυναίκες σε όλον τον κόσμο ανεξάρτητα από το πού και αν πιστεύουν…

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...