526
|

Ενα κερί μνήμης για τον Φλόιντ βάζει φωτιά στην αστερόεσσα – το νέο έργο του Banksy

Protagon Team Protagon Team 7 Ιουνίου 2020, 10:33

Ενα κερί μνήμης για τον Φλόιντ βάζει φωτιά στην αστερόεσσα – το νέο έργο του Banksy

Protagon Team Protagon Team 7 Ιουνίου 2020, 10:33

Ενα κερί που καίει στη μνήμη του Τζορτζ Φλόιντ και βάζει φωτιά στην αστερόεσσα είναι το έργο του Banksy για τη δολοφονία του Αφροαμερικανού που έχει προκαλέσει μαζικές και δυναμικές διαδηλώσεις διαμαρτυρίας στις ΗΠΑ και πολλές άλλες χώρες.

Σε μία ανάρτησή του στο Instagram, ο διάσημος ακτιβιστής καλλιτέχνης κατέθεσε το έργο και τις σκέψεις του με αφορμή τον θάνατο του Φλόιντ και το παγκόσμιο αντιρατσιστικό κύμα συμπαράστασης.

Το έργο του Banksy / Instagram/@banksy via REUTERS

«Αρχικά σκέφτηκα ότι θα έπρεπε απλά να το βουλώσω και να ακούσω τους μαύρους (να μιλούν) για αυτό το ζήτημα. Αλλά γιατί να το κάνω αυτό; Δεν είναι δικό τους πρόβλημα, είναι δικό μου. Το σύστημα απογοητεύει τους μαύρους. Το λευκό σύστημα. Σαν ένας σπασμένος σωλήνας, που πλημμυρίζει το διαμέρισμα των ανθρώπων που ζουν στον κάτω όροφο. Το ελαττωματικό αυτό σύστημα κάνει τη ζωή τους δυστυχισμένη, αλλά δεν είναι δουλειά τους να το διορθώσουν. Δεν μπορούν (γιατί) κανείς δεν θα τους αφήσει να μπουν στο διαμέρισμα του επάνω ορόφου. Αυτό είναι ένα “λευκό” πρόβλημα. Και αν δεν το διορθώσουν οι λευκοί, κάποιος θα χρειαστεί να ανέβει επάνω και να χτυπήσει την πόρτα», έγραψε ο Banksy στο Instagram.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Banksy (@banksy) on

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News